Če verjamete v te ljubezenske mite, lahko škodite razmerju

Magazin 24. Mar 202318:00
razmerje
Profimedia

Nekateri ljubezenski nasveti lahko v resnici ogrožajo razmerje. Ali verjamete vanje?

V razmerju se je treba precej truditi, da lahko cveti in se razvija skupaj s partnerjema. Potrebna je predanost obeh, saj drugače ne bosta našla ravnotežja. Osredotočita se predvsem na vaju in ne verjemita vsemu, kar slišita.

Naslednji miti lahko škodujejo vajinemu razmerju: 

Po poroki se razmerje čudežno spremeni

Veliko teorij kroži o poroki. Nekateri pravijo, da je potem vse še lepše in boljše, drugi pa, da to razmerje le uniči in povsem spremeni. Kaj od tega drži?

Če dobro poznate osebo, s katero se boste poročili, in imata trden odnos, po poroki ne bo veliko razlik. Še vedno si bosta zaupala, se imela rada in se trudila za razmerje, kot sta se pred poroko. Ni potrebe po skrbi.

Pari v trdnem razmerju se ne prerekajo

Je trdno in idealno razmerje zares tisto, v katerem se partnerja nikoli ne skregata? Ravno obratno: s takšnim odnosom je očitno nekaj narobe.

Malo verjetno je, da boste našli osebo, s katero se boste strinjali v čisto vsem. Prišlo bo do nesporazumov in prepirov. V trdnem razmerju par dobro obvladuje konflikt in se trudi iskati rešitev. Ne dovolita, da prepir ostane nerazrešen in privre na plan kdaj drugič.

Če se bosta dovolj trudila, se bodo stvari obrnile na bolje

Na žalost vedno ne gre tako. Kadar je razmerje uničeno, se ga ne da vedno popraviti. Pogosto ljudje mislijo, da se morajo le bolj potruditi, pa bo vseeno uspelo in zacvetelo, a resnica je takšna, da je včasih bolje, da vsak odide svojo pot. Drugače le povečujeta trpljenje in prestavljata, kar je neizbežno.

Več denarja ali časa izboljša razmerje

Včasih ko partnerja preživljata težko obdobje, začneta za svoje težave kriviti druge dejavnike, npr. denar ali čas, morda otroke … To seveda lahko ustvari pritisk na odnos, vendar ne verjemita ideji, da bi bilo vse idealno, če bi le imela ta manjkajoč člen. Še vedno vama bodo ostala nerazrešena čustva in težave, četudi zadeneta na loteriji.

Če vas nekdo ljubi, bo ostal z vami ne glede na vse

To je lahko reči in pogosto vidimo, da se takšen konec zgodi v pravljicah. V resničnem življenju pa je mit zelo nevaren za razmerje.

Misel, da ljubezen premaga vse, in dopuščanje, da ste najslabša različica sebe, bo vodilo v razpad odnosa. Enako se bo zgodilo, če spustite standarde ali se obnašate neprimerno, ker menite, da bo partner ostal z vami, ker vas pač ljubi.

Vsak ima svoje meje, in če jih prekoračimo, lahko ostanemo sami ne glede na to, kako zelo nas je nekdo ljubil.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.