Črnogorci tekmujejo v poležavanju

Magazin 20. Avg 202112:28 > 12:29 0 komentarjev
Človek leži na plaži
PROFIMEDIA

V črnogorski etno vasi Montenegro, ki je od Nikšiča oddaljena 34 kilometrov, tudi letos organizirajo tekmovanje v poležavanju. Po besedah organizatorjev bo letošnje tekmovanje jubilejno – že deseto.

Glavna nagrada za najbolj uspešno poležavanje − tekmovanje, ki se začenja danes − bo denarna. “Prva nagrada bo 300 evrov. Pravila so enaka kot vedno: uživanje, spanje, branje knjig, hrana, pijača, vse je dovoljeno razen vstajanja,” so zapisali v objavi na Facebooku in dodali, da se bodo letos pravila “nekoliko spremenila”.

“Zdaj bo prvič dovoljeno na vsakih osem ur iti na stranišče.”

Spomnimo, da so na začetku leta organizatorji zaradi koronavirusa namesto poležavanja organizirali “tekmovanje v samoizolaciji”.

Vsi udeleženci so se morali držati pravil, ki so določala, da so v koči morali ostati sami in nikamor niso smeli hoditi, sami so vzdrževali higieno koče in čistost posode. Ni bilo telefona ali televizije, tobaka ali alkohola.

Organizator je hrano priskrbel za sedem dni, pripravljen je bil tudi za dlje, če bi bil kdo zelo vztrajen.

“Hrana je bila zdrava, nič hitrih jedi ali obilne hrane. Normalno za en zdrav dan. Voda je bila izvirska, imeli so jo v nastanitvi. Dovoljeni so bile knjige in risanje. Dovoljeno je bilo vse, kar je zdravo za dušo enega človeka,” navajajo organizatorji iz etno vasi Montenegro.

Tekmovanje je potekalo 5. februarja, zmagovalec pa je prejel 300 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!