Cynthia Nixon se ne zmeni za kritike: ”SATC je vedno premikal meje”

Magazin 17. Feb 202209:45
Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis
Profimedia

Končala se je prva sezona nadaljevanja priljubljene serije Seks v mestu. In kot bi mignil ... sproža mešane odzive, od razočaranja oboževalcev do kritik po pretirani modernizaciji in vsiljevanju posamičnih prepričanj sodobne ameriške družbe. Zvezdnica Cynthia Nixon je prepričana, da so kritike neutemeljene.

Kot je v nedavni izjavi za Page Six pojasnila Cynthia Nixon, ki igra lik Mirande, je bila presenečena nad odzivom gledalcev na njen odnos z nebinarnim karakterjem Che Diazom.

”Vedno sem bila prepričana, da stara in nova serija premikata meje. Mislim, da je prav, da tako tudi ostane,” je svoje prepričanje delila igralka, katere lik se v prvi sezoni zaplete v strastno zvezo z nebinarnim likom Chejem Diazom, v čevlje katerega stopi igralka Sara Ramirez. ”Zavedam se sovraštva, ki je prisotno na spletu, a moram zaščititi lastno mentalno zdravje in kreativnost,” je v pogovoru za New York Times o kritikah povedala Ramirezova.

seks v mestu
Profimedia

Ob nenadni spremembi Mirande, za katero so številni največji oboževalci serije prepričani, da je prevelik odmik od prvotnega karakterja, se je na ustvarjalce usul plaz kritik. Miranda se namreč ne zmeni za svoj zakon s Stevom Bradyjem ter se začne dobivati s Che. Na kritike oboževalcev so se že odzvali številni ustvarjalci serije. ”Che je po mojih predvidevanjih iskren, nevaren, seksi, zabaven in topel lik. Kar preostali projicirajo na njegov karakter, ima veliko opraviti z njihovimi pričakovanji do lika Mirande, ne toliko s samim Chejem,” je prepričan Michael Patrick King, režiser in producent serije.