Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune

Magazin 18. Jan 202208:00 1 komentar
Polna luna
Profimedia

Na nebu sije polna luna in sprehod v njenem soju je lahko prav čaroben.

Če ste doma na deželi ali blizu kakšne sprehajalne poti, si v teh dneh privoščite nočni sprehod. Lahko greste tudi zvečer na svoj vrt, saj ob polni luni pokrajina dobi posebno čarobnost.

Zakaj bi to počeli

Ker lahko opazovanje in občudovanje nočnega neba ter narave odpre nov pogled na življenje ter pomiri naš nemirni um. Morda dobimo odgovore na vprašanja, ki so nas begali čez dan. Ali pa se, končno, sprostimo in pozabimo na vse tegobe, ki bodo ob pogledu na širno nebo postale bolj banalne.

Kako nam lahko pomaga sprehod po gozdu

Poleg očitnih pozitivnih učinkov, kot sta svež zrak in gibanje zunaj, nam sprehod v naravi ponuja še mnogo več. Narava nam daje možnost, da stopimo iz kaosa modernega življenja in vstopimo v svet, kjer ni rokov plačil, zvonjenja telefonov, pisanja e-pošte in nenehne potrebe, da nekaj počnemo.

Gledanje nočnega neba in sprehod po naravi nam omogočata preprostejše življenje: tišina, tema, soj lune, mističnost … Čas se vrti počasneje. Povežemo se z naravo in sami s seboj. Tako, kot so to počeli naši predniki. Če na sprehod povabite še koga, se lahko pogovorite z njim v veliko večjem miru kot čez dan v vrvežu.

Občudovanje, ki ga vzbuja opazovanje nočnega neba, sproža nesebična, sočutna in pozitivna čustva. Zmanjšata se egoizem in občutek, da smo središče sveta. Naša pozornost se premakne z naših sebičnih individualnih potreb ali težav k nečemu večjemu. In to je nekaj, kar nam lahko zelo koristi.

Toplo se oblecite in prijeten sprehod!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje