Daniel Craig dobil tako odlikovanje kot tajni agent James Bond

Magazin 20. Okt 202213:00 0 komentarjev
Daniel Craig
Profimedia

Igralec iz Velike Britanije je lik priljubljenega tajnega agenta igral 15 let, zdaj pa si delita tudi odlikovanje.

54-letni Daniel Craig je pred kratkim postal član reda svetega Mihaela in svetega Jurija, v katerega ga je sprejela princesa Anne. Odlikovanje mu je podelila zaradi njegovega prispevka k svetu gledališča in filma. “Princesa Danielu Craigu podeljuje red svetega Mihaela in svetega Jurija, enako odlikovanje, ki ga ima njegov lik James Bond, za izjemen doprinos k filmu in gledališču,” je zapisano na uradnem profilu kraljeve družine na Twitterju ob fotografiji, na kateri mu princesa podeljuje odlikovanje v Windsorju.

Sicer pa je Craig lani še zadnjič odigral vlogo znamenitega agenta njenega veličanstva – igral je v akcijskem filmu Ni čas za smrt, ki so ga oboževalci težko pričakovali. Lik Jamesa Bonda je prvič upodobil leta 2006, ko je zamenjal Piercea Brosnana in se pojavil v uspešnici Casino Royale. Zaenkrat se še ne ve, kateri igralec bo naslednji stopil v čevlje Jamesa Bonda. V medijih so se sicer že pojavljala ugibanja, a konkretna odločitev očitno še ni padla.

Številni se še spomnijo skeča, v katerem je ob Craigu nastopila tudi kraljica Elizabeta II. Šlo je za posnetek ob odprtju olimpijskih iger v Londonu leta 2012, kraljici pa je bilo – kot je po njeni smrti zapisal poznavalec kraljeve družine Gyles Brandreth v Daily Mailu – zelo všeč, da so jo povabili k sodelovanju. Svojo vlogo je odigrala v enem poskusu, vse skupaj pa ji je bilo v veselje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!