Novi val odpuščanja v Meti: brez dela bo ostalo še 10.000 zaposlenih

Digitalno 14. Mar 202318:48 1 komentar
Meta
Profimedia

Prvi mož Mete Mark Zuckerberg je napovedal, da bo podjetje odpustilo še 10.000 zaposlenih. Gre za novi val odpuščanja, potem ko so novembra lani napovedali ukinitev več kot 11.000 delovnih mest oziroma tedaj 13 odstotkov vseh.

Kot je v elektronskem sporočilu zaposlenim navedel prvi mož družbe Meta Mark Zuckerberg, bodo odpuščanja izvedli “v prihodnjih nekaj mesecih”. Nanašala se bodo predvsem na tako imenovani srednji menedžment, torej vodstvene delavce brez najpomembnejših izvršnih funkcij. Obenem ne bodo uresničili 5.000 načrtovanih zaposlitev.

Odpuščanja so v zadnjih mesecih napovedala številna velika tehnološka podjetja, kot so Google, Amazon in Microsoft. Kot ocenjujejo analitiki, imajo za to več razlogov. Eden ključnih je padec prihodkov iz naslova oglaševanja, saj največje oglaševalce bremenijo visoka stopnja inflacije in rastoče obrestne mere.

Zuckerberg je poleg tega že lani priznal, da je računal, da se bo razcvet spletne trgovine in drugih spletnih aktivnosti nadaljeval tudi po pandemiji covida-19. “Zmotil sem se, za kar prevzemam odgovornost,” je zapisal tedaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje