Šesto nadaljevanje priljubljene franšize GTA potrjeno: igra prihaja leta 2025

Digitalno 05. Dec 202312:00 0 komentarjev
GTA 6, grand theft auto
Foto: PROFIMEDIA

Izšel je napovednik za novo videoigro Grand Theft Auto 6, ki si ga je v prvih desetih urah po izidu ogledalo že več kot 55 milijonov ljudi po vsem svetu. Gre za eno najbolj pričakovanih videoiger na svetu iz zelo priljubljene franšize GTA. Igra bo na police in spletne trgovine prišla leta 2025, kar je več kot 12 let po izidu zadnjega dela. Še pred uradnim izidom napovednika pa se je na spletu že pojavila nelegalno pridobljena različica posnetka.

Po več kot desetletju od izida izjemno uspešne in priljubljene videoigre Grand Theft Auto 5 je ameriški razvijalec videoiger Rockstar Games objavil težko pričakovani napovednik za šesto nadaljevanje franšize Grand Theft Auto (GTA).

Sprva naj bi napovednik objavili 5. decembra ob 14. uri po srednjeevropskem času, vendar se je na družbenem omrežju X že pred uradnim izidom pojavila nelegalno pridobljena različica posnetka. V podjetju Rockstar Games so zato napovednik predčasno objavili in na omrežje X dodali zapis: “Naš napovednik je pricurljal v javnost, zato si oglejte uradni posnetek na našem YouTube kanalu.”

Kljub temu da se je napovednik predčasno in nelegalno pojavil na spletu, si ga je na uradnem kanalu Rockstar Games v prvih desetih urah ogledalo že več kot 55 milijonov ljudi. Kot je mogoče razbrati iz napovednika, bo težko pričakovana videoigra izšla leta 2025, dogajala pa se bo v namišljeni ameriški zvezni državi Leonida, natančneje mestu Vice City, ki je različica mesta Miami v seriji iger GTA. Igralci videoiger GTA se tako vračajo v mesto, ki je to igričarsko franšizo naredilo tako priljubljeno – leta 2002 je namreč izšla igra GTA: Vice City, ki je na novo začrtala smernice za igranje tretjeosebnih videoiger.

Igralci se bodo lahko v igri GTA 6 postavili v vlogo dveh glavnih protagonistov: Jasona in Lucie. Napovednik omenjene igre nas je popeljal skozi različne lokacije mesta Vice City – prostranih peščenih plaž, nebotičniških zabav, uličnega blišča, neokrnjene narave in tudi kriminalnih dejanj, ki so osrednji del te franšize, znane po nasilju.

Ostale podrobnosti prihajajoče videoigre za zdaj še niso znane. Če sklepamo iz zgodovine napovedi izidov iger razvijalca Rockstar Games, se lahko datum izida GTA 6 še zamakne, kot so se že nekatere njihove igre v preteklosti. Doslej je znano le to, da bo igra sprva izšla na priljubljenih konzolah PlayStation 5 in XboX serije X, kdaj pa bo dostopna igralcem iger na osebnih računalnikih, pa še ni jasno.

Razvijalec iger Rockstar Games je znan po tem, da svoje igre razvija dolgo, tudi več kot desetletje, a so videoigre dodelane do podrobnosti, prav tako veliko truda vložijo v razvijanje glavnih protagonistov, njihovih zgodb in celotnega življenja v namišljenem mestu.

GTA 6, grand theft auto
Foto: PROFIMEDIA

Igra Grand Theft Auto 5, ki je trenutno zadnja v seriji iger GTA, v njej pa so igralci lahko igrali zgodbe treh glavnih junakov – Michaela, Trevorja in Franklina – je izšla leta 2013, do novembra 2023 pa je bila prodana v več kot 190 milijonih izvodov, kar jo uvršča na drugo mesto večne lestvice najbolj prodajanih videoiger vseh časov.

O tem, kako je poskočila vrednost delnic matičnega podjetja Take Two, pod katerega spada založnik Rockstar Games, pa si lahko preberete v članku na Forbes Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!