Tehnične težave Twitterja: so kriva množična odpuščanja?

Digitalno 06. Mar 202320:16 0 komentarjev
Elon Musk, Twitter
PROFIMEDIA

Več milijonov uporabnikov Twitterja je dobro uro imelo težave s tvitanjem. Razlog za težave se je skrival v "nenamernih posodobitvah", so sporočili iz podjetja. Strokovnjaki pa težave pripisujejo tudi močno zmanjšanemu številu osebja, ki bi po nekaterih ocenah že lahko resneje ogrozilo delovanje omrežja.

Spletno družbeno omrežje Twitter je danes utrpelo tehnične težave, zaradi katerih je bilo po vsem svetu približno eno uro onemogočeno odpiranje povezav na spletne strani zunaj omrežja.

Strokovnjaki težave pripisujejo tudi močno zmanjšanemu številu osebja, ki bi po nekaterih ocenah že lahko resneje ogrozilo delovanje omrežja.

Preberite še: Sprememba na Twitterju: koliko ljudi je videlo vaš tvit?

Iz podjetja so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da so težave “nenamerna posledica” posodobitve platforme. “Nekateri deli Twitterja trenutno morda ne delujejo po pričakovanjih,” so zapisali.

Vendar nekateri strokovnjaki opozarjajo, da je tovrstnih težav pri Twitterju zadnje čase neobičajno veliko, kar pod vprašaj postavlja tudi varnost platforme in podatkov.

Preberite še: Twitter naj bi odpustil še deset odstotkov zaposlenih

Twitter deluje z bistveno manjšo ekipo kot včasih, zato je platforma ranljiva za različne tehnične težave in lažne informacije, opozarjajo strokovnjaki. Novi lastnik Twitterja Elon Musk, ki je družbo prevzel oktobra lani, je namreč odpustil več kot dve tretjini zaposlenih, v podjetju pa naj bi po nekaterih navedbah vladal kaos, dodaja AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!