Recept: domači polnozrnati krekerji

Magazin 15. Jun. 202104:00 > 23. Jun. 2021 14:29
Delite:
Krekerji
Foto: PROFIMEDIA

Preprosti, zdravi in okusni krekerji iz treh vrst moke.

Sestavine:

100 g polnozrnate ajdove moke

100 g polnozrnate ovsene moke

200 g polnozrnate pirine moke

1 žlička soli

1 pecilni prašek

2 dl mineralne vode

1 dl olja

50 g sezamovih semen

50 g sončničnih semen

Priprava:

Sezamova semena na hitro prepražite na nemastni ponvi.

Zmešajte moko, sol in pecilni prašek, dodajte vodo, olje, sončnična in sezamova semena ter zamesite mehko testo.

Če uporabljate oljčno olje, lahko količino olja zmanjšate na 75 ml, količino mineralne vode pa povečate na 225 ml.

Testo takoj razvaljajte. Čim tanjše bo, bolj hrustljavi bodo krekerji.

Narežite na želene oblike in pecite v pekaču, obloženem s papirjem za peko, pri 180 stopinjah Celzija približno 12 minut.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar