Družina na Pagu našla sporočilo v steklenici. Kaj je na njem pisalo?

Magazin 07. Jan 202309:21 0 komentarjev
Profimedia

Družina iz Varaždina je na eni od paških plaž našla osem let staro sporočilo v steklenici. Takrat 18-letni Poljakinji iz bližine Krakova sta v njem pustili svojo zaobljubo. Kaj sta napisali?

Štiričlanska družina iz Varaždina se je prvega januarja odpravila na jutranji sprehod po plaži v naselju Vodice na otoku Pag, kjer so počitnikovali.  Med sprehodom so v kupu naplavin našla steklenico s sporočilom. “Med naplavljenim lesom in vejami je bila pollitrska steklenica mineralne vode s sporočilom v njej,” poroča spletni portal morski.hr, ki mu je najditeljica Barbara Lazar iz Varaždina poslala tudi fotografije sporočila.

Steklenico so odprli in prebrali sporočilo. Leta 2015 sta ga napisali takrat 18-letni Marysia in Monika iz okolice Krakova, ki sta na Pagu preživeli počitnice s svojima družinama. Ker ju je ta hrvaški otok očaral, sta se zaobljubili, da se nanj vrneta. Zapisali sta, da se ob vrnitvi želita sončiti na istih skalah, obiskati zabaviščni park, jesti morske sadeže v izjemi restavraciji in poiskati to sporočilo v steklenici ter nanj dopisati novo sporočilo za prihodnost.

“Odkritje se nam je zdelo zelo prikupno,” je povedala najditeljica, ki je želela, da mediji objavijo novico o sporočilu v steklenici. Upa namreč, da se preko medijev najdeta tudi avtorici sporočila in se jim oglasita.

simbolična slika / Profimedia

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!