Družino presenetilo, kaj so veterinarji našli v želodcu njihovega psa

Magazin 13. Jan 202412:05 3 komentarji
Gumice v želodcu psa
Foto: Newton Clarke Veterinary Surgeons

Britanska družina je doživela pravi šok, ko je mopsa po imenu Ham (Šunka) zaradi slabega počutja odpeljala k veterinarju, tam pa so odkrili, da je psička pojedla za 200 gramov gumic za lase.

Victoria Northwood iz Dorseta je opazila, da se njena dveletna psička po imenu Ham (Šunka) obnaša drugače kot po navadi.

Kot je lastnica opisala za BBC, je Ham vedno lajala na vsakega, ki je šel mimo hiše, a kar naenkrat je postala nenavadno tiha. Družina se je hitro obrnila na veterinarja.

A nič jih ni moglo pripraviti na količino gumic za lase, ki so jih našli v želodcu malega mopsa.

“Vedeli smo, da je tu in tam pojedla kakšno gumico, saj jih je potem tudi izločila, vendar nas nič ni pripravilo na količino gumic, ki so jih nato našli,” je dejala Northwood.

Prva preiskava veterinarske ordinacije Newton Clarke je pokazala, da je psička v želodcu imela nekaj nenavadnega, zato so se nemudoma odločili za operacijo.

Veterinarka Emily Whitby je povedala, da so odstranili od 50 do 60 gumic, ki so tehtale 200 gramov – Ham ima le šest kilogramov.

Lastnica je dejala še, da so bili resnično šokirani, a da so zelo hvaležni veterinarjem, ki so jim pozorno prisluhnili, ko so tja prišli z občutkom, da s psičko nekaj ni v redu. “Zdaj smo veliko bolj previdni, nadvse olajšani smo, da je z njo vse v redu,” je še dodala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje