Družinski “spopad”: ena sestra za Srbijo, druga za BiH

Magazin 19. Avg 202116:59 > 18:36
sestri, odbojka, dajana bošković
Instagram

Sinoči se je začelo evropsko prvenstvo v odbojki, prva tekma v Beogradu je bila danes, ko se je odvil tudi "spopad" med sestrama Bošković. Sestri Tijana in Dajana sta si namreč na odbojkarskem igrišču oblekli dresa različnih barv, ena je igrala za srbsko reprezentanco in druga za reprezentanco Bosne in Hercegovine.

Dajana Bošković je članica reprezentance BiH, njena tri leta mlajša sestra Tijana Bošković pa srbske reprezentance. Na reprezentančnih tekmah si sestri še nista stali nasproti, sta pa druga proti drugi igrali na klubski tekmi, in sicer na turškem prvenstvu, kjer je Tijana igrala za Eczacıbası VitrA, Dajana pa je zastopala Kuzejbor.

“Nikoli še nisem igrala proti sestri, mislim, da bi tako njej kot tudi meni bila takšna tekma zelo zanimiva,” je pred nekaj časa dejala Dajana in dodala, da kljub temu, da igrata za različni reprezentanci, druga drugo podpirata.

Odbojka le redko tema pogovorov

Dajana je v oddaji Novi dan na televiziji N1 pojasnila, kako sama gleda na dvoboj s sestro. “Vedo, kako nama je in verjetno ni lahko, starša bosta navijala za obe hčerki, tu sta in naju bosta podpirala v areni. O tem srečanju se nisva veliko pogovarjali. Oče je rekel, da bo en set razveselil eno, drug set drugo hčerko. Najprej upam na dobro igro in naj zmaga boljša,” je za N1 povedala Dajana Bošković.

“Verjamete ali ne, odbojka je le redko tema pogovorov v družini, v večini primerov o njej govorimo le po posameznih tekmah. Takrat s sestro izmenjava mišljenja, vendar le redko druga drugi dajeva tudi nasvete,” je pred časom za Blic pojasnila reprezentantka BiH.

Dajana, ki je od Tijane starejša tri leta, je študirala v Združenih državah Amerike, po vrnitvi domov pa se je odločila, da se bo začela resno ukvarjati z odbojko.