Eden najlepših slapov v Sloveniji

Magazin 26. Jun 202219:25 > 20:32 2 komentarja
Donji Peričnik
Klemen Bandelj/YOUTUBE

Slap Peričnik velja za enega najlepših slapov v Sloveniji. Kot takega ga opisujejo tudi naši južni sosedje. Visok je približno 52 metrov, obdan pa je z več razglednih točk in se mu lahko približate z več strani.

Da je izlet po Sloveniji vedno popolna ideja, še posebej za ljubitelje narave, potrjuje slap Peričnik na severozahodu Slovenije, nedaleč od meje z Avstrijo in Italijo. To je tudi odlična izhodiščna točka, če želite na izlet v Triglavski narodni park in potem še nadaljevati v dolino reke Soče.

Slap je na Gorenjskem in velja za enega najlepših slapov v Sloveniji. Peričnik je visok 52 metrov, obdan pa je z več razglednih točk in se mu lahko približate tudi z zadnje strani.

Pot do prvega dela ni zahtevna, za vzpon približno 100 metrov boste potrebovali približno 10 minut. Tu lahko opazujete slap s prednje strani, lahko pa se odpravite po poti, ki vodi do skal za slapom. Prizor je spektakularen, ker se počutite, kot da ste v sobi z vodnimi zavesami.

Pot vodi naprej, od koder lahko opazujete slap s strani, razgled pa je prav tako čudovit. Za ogled višjega dela slapa, t.i Zgornjega Peričnika, ki je visok 16 metrov, sledite poti, ki se začne na desnem obrežju reke.  Do vrha vam bo vzelo približno 20 minut, tam pa se vam odpre čudovit razgled na dolino reke, poroča punkufer.dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje