Fantomski zvoki: kaj se skriva na dnu italijanskega jezera?

Magazin 23. Maj 202213:31 > 13:54
Resia
PROFIMEDIA

Temelji mesta so še vedno pod vodo, vendar je zvonik dovolj visok, da še vedno označuje središče nekdanjega kraja, ki je bil dom številnim.

Južna Tirolska je znana po eni najbolj nenavadnih turističnih znamenitosti v Evropi – jezeru Resia, sredi katerega iz vode štrli zvonik. Gre za akumulacijsko jezero na severu Italije, zgrajeno leta 1950.

Pred gradnjo akumulacijskega jezera je na tem območju stala vas, po njej pa je od vasi ostal le spomenik – in sicer stolp vaške cerkve, ki štrli iz jezera. Pozimi, ko jezero zamrzne, se do njega dostopa peš, piše punkufer.dnevnik.hr.

Resia zima
PROFIMEDIA

Zvonik je pomemben zgodovinski simbol regije, zato je bil pred desetimi leti prenovljen. Da bi zadelali razpoke v zvoniku, so morali jezero izsušiti.

Mnogi pravijo, da še vedno slišijo zvonjenje v stolpu, čeprav so zvonec po gradnji jezera odstranili. A tudi brez zgodb o fantomskem zvoku, je jasno, da je kraj res nekaj posebnega, zato vsem tistim, ki si ga niste še ogledali v živo, prinašamo fotografije, ki dokazujejo, da je to res kraj, ki ga je vredno obiskati.

Resia
PROFIEMDIA
Resia
PROFIMEDIA
Resia
PROFIMEDIA
Resia
PROFIMEDIA
Resia
PROFIMEDIA

MORDA VAS ZANIMA ŠE