Filmski zvezdnik z novimi podrobnostmi o tem, zakaj je zavrnil vrtoglavo ponudbo

Magazin 24. Jun 202416:46 0 komentarjev
Matt Damon
Foto: PROFIMEDIA

Hollywoodski igralec Matt Damon je znova spregovoril o tem, zakaj je pred leti zavrnil vrtoglavo pogodbo za snemanje filma Avatar, ki bi mu prinesla dobrih 250 milijonov evrov.

Igralec Matt Damon se je pred leti zapisal v zgodovino, ko je zavrnil vlogo v filmu Avatar, ki še vedno velja za enega najdonosnejših filmov vseh časov. Dobrih 250 milijonov evrov, ki bi jih z vlogo zaslužil, je splavalo po vodi.

Kljub temu da je režiser James Cameron takrat Damonu ponudil 10 odstotkov dobička od vseh prodanih vstopnic, je igralec mamljivo ponudbo zavrnil. Namesto njega se je med zvezde vpisal Sam Worthington, ki je blestel v vlogi Jacka Sullyja.

Na Damona se je takrat vsul plaz novinarskih vprašanj, kjer je moral pojasnjevati svojo odločitev. Vsake toliko pa zgodba znova privre na dan. V nedavnem intervjuju z ameriškim novinarjem Chrisom Wallacom je Damon razkril nove podrobnosti svoje odločitve, poroča spletni portal Variety.

“Prepričan sem, da je to največja vsota denarja, ki jo je neki igralec kadarkoli zavrnil,” je dejal Damon, vendar pa je ponudba prišla ravno ob nepravem trenutku. Na svoji mizi je namreč imel podpisano pogodbo za film Bournov ultimat. “Bil sem sredi snemanja in vedel sem, da morem projekt pripeljati do konca. Nisem želel predčasno zapustiti ekipe in jih pustiti na cedilu,” je pojasnil, pa čeprav je “obupno” želel delati s Cameronom, saj so take priložnosti redke.

Damon je v nadaljevanju intervjuja povedal še, kako je nekega sobotnega jutra o ponudbi Avatarja pripovedoval svojemu kolegu Johnu Krasinskemu. “Bila sva v moji kuhinji, ravno sva pisala tekst za film Obljubljena dežela. Med odmorom sem mu povedal za Avatarja. Vrglo ga je s stola. Začel je hoditi sem in tja po kuhinji in rekel mi je, da nič v mojem življenju ne bi bilo drugače, če bi sprejel ta film. Razen tega, da bi se midva sedaj pogovarjala v vesolju,” je zaključil šaljivo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!