FIT in Macy’s predstavila kreacije modnih oblikovalcev prihodnosti

Magazin 17. Maj 202213:45 0 komentarjev
FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

Priljubljena ameriška veleblagovnica Macy's je v obliki modne revije The Future of Fashion Runway Show prvič predstavila sodelovanje z inštitutom Fashion Institute of Technology, ki je del newyorške univerze in vsako leto predstavlja zaključne kreacije svojih diplomantov.

Modna revija je predstavljala kreacije, ki so jih ustvarili diplomanti programa Fashion Institute of Technology (FIT) za modno oblikovanje in je obsegala pet kategorij: pletenine, športna oblačila, intimna oblačila, posebne priložnosti in otroška oblačila. Predstavitev se je odvijala na prostem pred zgradbo inštituta, na ulici West 27th Street, kot del družbene platforme pa je sodeloval tudi eden največjih ameriških trgovcev Macy’s, ki z dvema novima programoma podpira prihodnost mode. Kreacije mladih oblikovalcev se zgledujejo po osebnih zgodbah in obravnavajo obsežne teme, kot so spoštovanje dediščine, trajnost, nevtralnost spola, dostopnost in ozaveščenost o duševnem zdravju.

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

Za kapsulno kolekcijo Macy’s je hišna oblikovalska ekipa izbrala en študentski videz – na podlagi kakovosti oblikovanja, komercialne privlačnosti in izvirnosti –, ki se bo jeseni prodajal v veleblagovnici Macy’s na Herald Square v New Yorku. Poleg tega bosta Suzanne Anderson, podpredsednica oddelka za oblikovalska oblačila, in Michelle Wang, podpredsednica za prodajo oblačil izbrale tri videze za prve nagrade Macy’s Bold Representation Awards, ki bodo priznale najboljšo uporabo trajnostnih materialov, najbolj komercialni videz in najbolj vključujoč/spolno nevtralen dizajn.

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

“Navdušeni smo nad sodelovanjem z inštitutom FIT in predstavitvijo letošnje modne revije Future of Fashion Runway Show,” je povedala Nata Dvir, vodja trženja pri Macy’s. “Macy’s vsak dan navdušuje stranke, da oblikujejo samosvoj stil z najboljšimi blagovnimi znamkami v državi, mi pa smo ponosni, da promoviramo in spodbujamo naslednjo generacijo plodnih oblikovalcev, hkrati pa našim strankam ponujamo edinstvene izdelke,” je še dodala.

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

Na modni reviji so bili tako predstavljeni modeli, ki so jih izbrali pri Macy’s ter modeli diplomantskega razreda 2022, ki jih je izbrala skupina strokovnjakov iz industrije, ki ji bodo služili tudi kot strokovna žirija. Med njimi sta Anderson in Wang, Kesha McLeod, svetovalka za podobo in stilistka, Emilia Petrarca, modna novinarka pri The Cut, Nicole Phelps, globalna direktorica Vogue Runway, in Zanna Roberts Rassi, soustanoviteljica Milk Cosmetics in voditeljica pri E!

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

V spomladanskem semestru so študente mentorirali oblikovalci, ki so kot kritiki pokrivali pet specializacij: Jason David Mahler, podpredsednik za oblikovanje pri Victoria’s Secret, in Stacey Tester, direktorica oblikovanja pri znamki Coach, sta bila mentorja na oddelku pletenin, Jeffrey Dodd, oblikovalec svoje istoimenske znamke, Danielle Elsener, oblikovalka pri Decode, Kimberley Gordon, kreativna direktorica in oblikovalka pri Selkie, Sally LaPointe, oblikovalka ženskih oblačil Lapointe, Jacky Marshall, svetovalka za oblikovanje, ter Mary Ping, ustanoviteljica in modna oblikovalka pri Slow and Steady Wins the Race so bili mentorji na oddelku športnih oblačil.

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

Na oddelku za intimna oblačila je bila mentorica študentom FIT Flora Backer, ustanoviteljica in oblikovalka znamke Rya Collection, Keith Lissner, izvršni podpredsednik oblikovanja pri znamki Vera Wang, in Andrea Pitter, ustanoviteljica in oblikovalka pri Pantora Bridal, sta bila mentorja za oblačila za posebne priložnosti, Halla Elias, ustanoviteljica in oblikovalka znamke Halabaloo, pa je vodila študente pri oblikovanju otroških oblačil.

Da je inštitut resnično kalilnica bodočih modnih umetnikov, pričajo tudi številne podpore že uveljavljenih oblikovalcev in modnih znamk. Med drugim je Calvin Klein kar 10 let podpiral FIT-ovo modno revijo. Leta 2012 je sam Calvin Klein podal FIT-u darilo v vrednosti 1 milijon dolarjev v podporo spomladanski predstavitvi diplomantov, njegova znamka Calvin Klein pa je darilo še povečala z dodatno donacijo v vrednosti 1 milijon dolarjev.

FIT Macy's MODNA REVIJA 2022
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!