Fotografija neveste, ki je razvnela debato na spletu: vidite, kaj je narobe?

Magazin 03. Dec 202312:04 0 komentarjev
Tessa Coates
Foto. Tessa Coates/INSTAGRAM

Na spletu se je razvnela debata o fotografiji neveste, ki je nastala med pomerjanjem poročne obleke. Na njej so namreč opazili nenavadno podrobnost.

Nevesta na fotografiji stoji na podestu pred dvema ogledaloma, a njena podoba je na vsakem drugačna.

Na levem ogledalu so njene roke postavljene ob telo, na desnem pa ima dlani sklenjeni ob spodnji del trebuha. Še nekoliko bolj nenavadno je to, da nevesta na podestu eno roko drži ob telesu, drugo pa ima pokrčeno pred seboj.

Večina uporabnikov družbenih omrežij, kjer je fotografija dobila veliko pozornosti, meni, da je britanska nevesta Tessa Coates pred objavo svojo podobo na ogledalih obdelala s photoshopom. A sama trdi, da to ne drži. “To je neobdelana, resnična fotografija. Ni preurejena in ni posneta na način panorame,” je zapisala v objavi na omrežju Instagram.

Ali za nenavadno fotografijo obstaja povsem naravna razlaga?

Coates se je zaradi fotografije, ki je bila posneta s telefonom iPhone, obrnila na strokovnjake v njihovih trgovinah. Eden od zaposlenih ji je razložil, da je fotografija nastala zaradi i-phonovega načina fotografiranja in da gre za računalniško napako, ki nastane enkrat na milijon posnetih fotografij.

Med fotografiranjem s telefoni znamke iPhone namreč naprava posname več fotografij, ki jih nato združi v eno. Coates pa je med tem procesom zajema očitno premaknila roke, telefon pa je zaznal tri različne osebe. Za vsako je na končni fotografiji izbral najboljšo pozo. Rezultat pa – precej bizarna fotografija, piše hrvaški portal Dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!