Harrison Ford bo potoval v času nazaj

Magazin 07. Dec 202210:30
Harrison Ford
Profimedia

80-letni igralec se zdi desetletja mlajši v določenih prizorih v novoizdanem napovedniku za 5. film Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Prvič je v čevlje priljubljenega pustolovca zvezdnik stopil pred več kot 40 leti. Harrison Ford se bo pojavil, kot se je v izvirni trilogiji, v uvodni sekvenci novega filma s pomočjo nove tehnologije za pomlajevanje, poroča Empire. Začetni prizor bo edini, v katerem bo digitalno postaran, tako da bo ura prestavljena nazaj v leto 1944, preden se bo premaknila naprej v leto 1969, ko se odvija glavna akcija filma.

Režiser James Mangold je pred kratkim za Empire povedal, da je s tem, ko je za film pomladil glavnega igralca, želel priložnost, da občinstvu ponudi adrenalinski udar. “Da občinstvo spremembe med 40. in 60. leti ne doživi kot intelektualno domislico, ampak jih dobesedno doživi.”

Po navedbah Empireja je bilo potrebnih več tehnik, da bi se vrnili v Indy, ki ga vsi poznamo in imamo radi, vključno z novo programsko opremo VFX, ki je prečesala arhivirano gradivo mlajšega Forda in ga povezala z novimi posnetki. Jakna, ki jo je Ford nosil leta 1981 v filmu Raiders of the Lost Ark, je bila prav tako vzeta iz skladišča in ponovljena natančno za prizor. Igralec, ki ni stopil v škornje ikoničnega arheologa od zadnjega filma Kingdom of the Crystal Skull iz leta 2008, je za revijo povedal, da je bilo videti svojega mlajšega sebe na velikem platnu neverjetno, a srhljivo. “Malo je grozljivo. Mislim, da sploh ne želim vedeti, kako deluje, vendar deluje.”

Medtem ko je staranje prejelo Fordovo odobravanje, je vseeno dejal, da zaradi tega ni želel zavrteti časa nazaj zunaj zaslona. “Kljub temu si ne želim biti mlad. Vesel sem, da sem si zaslužil svojo starost.”

Indiana Jones in Dial of Destiny prihaja v kinematografe 30. junija 2023.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.