Harry in Meghan sta že dan po pogrebu zapustila Anglijo

Magazin 22. Sep 202216:52 1 komentar
princ Harry in Meghan Markle
Profimedia

Meghan Markle in princ Harry sta se po pogrebu kraljice Elizabete iz Velike Britanije hitro vrnila v Kalifornijo.

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta bila na načrtovanem potovanju po Evropi zaradi vrste dobrodelnih dogodkov, ko je 8. septembra umrla kraljica Elizabeta, pa se je Harry odpravil na Škotsko k družini. Par, ki sta starša 3-letnega sina Archieja Harrisona in 1-letne hčerke Lilibet Diane, se je udeležil številnih izletov v spomin na Harryjevo babico pred pogrebom, med drugim sta se pridružila princu Williamu in Kate na gradu Windsor, da bi si ogledala poklone pokojni kraljici in pozdravila ljudi, ki so prišli izreč sožalje.

Princ William, ki je svojega brata in svakinjo povabil, da se mu pridružita, je to označil kot pomemben dokaz enotnosti v neverjetno težkem času za družino, je takrat za People povedal kraljevi vir. Par je bil v Buckinghamski palači, ko je krsta kraljice Elizabete prispela iz Škotske, članom kraljeve družine sta se 14. septembra pridružila tudi pri bogoslužju v Westminster Hallu, potem pa se je princ Harry pridružil očetu, bratu in drugim družinskim članom v procesiji skozi London.

Dva dni pred pogrebom se je princ Harry pridružil bratu in njunim šestim bratrancem in sestričnam v slovesnem bdenju okoli kraljičine krste.

Robert Hardman, avtor knjige Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II, je povedal, da je pokojna monarhinja oboževala Harryja vse do konca in da je Harry oboževal njo. “Mislim, da je bila eden od kanalov med Windsorjem in Kalifornijo in ena od njenih največjih želja, da družina zgladi stvari.”

princ William, princ Harry
Profimedia

Otroka se pogreba svoje prababice nista udeležila, ostala sta v Kaliforniji, skrb zanju pa je prevzela Meghanina mama Doria Ragland. Meghan naj bi pred odhodom prosila za pogovor na štiri oči s kraljem Karlom III., tabloid pa še poroča, da se to najverjetneje ni zgodilo. Številni upajo, da bosta brata zakopala bojno sekiro in popravila njun odnos, ki se je začel krhati, ko se je Harry odločil odpovedati kraljevim dolžnostim.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje