Hladna kumarična juha

Magazin 05. Avg 202204:00
Delite:
juha
Foto: PROFIMEDIA

Hladna kumarična juha, popolna za vroče poletne dni.

Sestavine:

(za 2 osebi)

– 1 srednje velika kumara

– 125 ml vode

– 250 ml gostega jogurta

– 2 žlici sesekljanega kopra

– 2 žlici sesekljanega peteršilja

– 2 mladi čebuli

– 1 žlička gorčice

– 1/2 žličke suhih zelenjavnih začimb

– 2 stroka česna

Priprava:

Kumaro operite. Po dolgem jo prerežite na polovico in če ima velika semena jih odstranite. Narežite jo na kocke in jih dajte v električni mešalnik.

Dodajte jogurt, vodo, koper, peteršilj, česen in začimbe ter vse dobro premešajte.

Mešanico vlijte v manjšo posodo in jo dajte v hladilnik za najmanj 4 ure, da se dobro ohladi.

Dober tek!

 

Komentari

Vaš komentar