Recept: hrustljava postrv v pečici

author
K. Š.
17. jun 2021. 04:00
>
16:26
Postrv
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Okusna in hrustljava postrv v pečici.

Sestavine:


4 postrvi


2 žlici koruzne moke


2 žlici krušnih drobtin


2 žlički timijana


1 žlička česna v prahu


2 dl belega vina


sol


oljčno olje


Priprava:


Postrvi očistite in osušite s papirnato brisačo. Posolite na obehstranehin znotraj.



Na plitvem krožniku zmešajte koruzno moko, krušne drobtine, česen v prahu in timijan.


Vsako postrv povaljajte v tej mešanici, nato jih položite na pekač, ki ste ga malce naoljili.


Pecite v ogreti pečici pri 200 stopinjah Celzija. Ko zgornji del porjavi, jih obrnite in prelijte z 2 dl vina ter pecite, dokler druga stran ne porjavi in vino izhlapi.


Postrezite z limono, blitvo in krompirjevo solato.


Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih