Hrvaški natakar gostom svetoval, kako naj se vedejo: splet na nogah

Magazin 08. Maj 202405:09 12 komentarjev
natakar streže kavo
Foto: PROFIMEDIA

Natakar ene od splitskih kavarn je gostom svetoval, kako naj se vedejo, in sprožil burno razpravo na spletu.

V gostinskih obratih se od natakarjev pričakujejo gostoljubnost, ustrežljivost in profesionalnost.

Vendar natakarje včasih različni izzivi lahko spravijo ob živce. Splitski natakar se je odločil, da bo javno delil svoje občutke o obnašanju gostov. Poudaril je, da bi morali gostje spoštovati natakarje in se vesti prijazno.

Gostom svetoval, kako naj se vedejo v kavarni

“Nehajte početi te stvari in natakarji vas bodo spoštovali,” je povedal v začetku videa, ki ga je objavil na TikToku.

“Ne tleskajte s prsti. Ne mahajte, ker niste na trajektu. Ne žvižgajte, ker natakarji niso psi. Ne vpijte ‘ej’, ker niste skupaj ovc pasli,” je opomnil goste.

“Ne izvajajte pritiska na natakarja, če vidite, da dela sam. Postregel vas bo takoj, ko bo lahko. Ko pridete zjutraj, najprej vprašate: Kje so časopisi? Tudi natakar je človek, ki si zasluži pozdrav: Dober dan, dobro jutro,” je še dodal in poudaril: “Nehaj s tem in vsi natakarji vas bodo postregli kot kralja.”

Posnetek je hitro postal viralen in je sprožil različne odzive. Medtem ko so ga številni pri tem podprli in so se strinjali, da bi si natakarji zaslužili malo več spoštovanja, so ga drugi grdo napadli.

“Kolikokrat sem že vstopil v kavarno, pa so bile okoliščine ravno obratne. Natakarji so bili tisti, ki so bili neprijazni”, “Očitno si prestar za to službo, izdali so te živci”, “To delo je za mlade, ki imajo veliko potrpljenja”, “Kako pa naj potem pokličem natakarja v lokalu, ki je povsem poln?”, “Potrpežljivo sem čakal 45 minut, medtem ko so bile druge mize že trikrat postrežene. Če lahko maham svojim prijateljem, zakaj ne bi mogel mahati tudi natakarjem” je le nekaj od številnih negativnih komentarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje