Igralec Liam Neeson za en dan postal skladiščnik

Magazin 09. Okt 202211:45
Liam Neeson
Unicef

Priljubljeni filmski igralec Liam Neeson je obiskal največje humanitarno skladišče na svetu, ki ga vodi UNICEF v Københavnu in letos obeležuje 60 let delovanja. Ob tej priložnosti je pomagal pri pakiranju zalog za pomoč otrokom.

“Ko pride do izrednih razmer – in ko so otroci prisiljeni zapustiti svoje domove, šole in skupnosti –, lahko zaloge, poslane iz UNICEF-ovega globalnega središča za oskrbo in logistiko v Københavnu, pomenijo razliko med življenjem in smrtjo,” je povedal Liam Neeson med pakiranjem pomoči za otroke v Afganistanu. V vlogi UNICEF-ovega ambasadorja dobre volje je bil Neeson v preteklosti večkrat priča težkim pogojem, v katerih živijo otroci, zato mu pomoč najranljivejšim ni tuja. V zadnjih 20 letih je na primer obiskal otroke v Venezueli, begunce iz Sirije, ki so nastanjeni v Jordaniji, in družine v Mozambiku ter v več globalnih kampanjah ozaveščal o potrebah otrok v kriznih žariščih.

Liam Neson
Unicef

Iz skladišča v Københavnu UNICEF odpremlja zaloge, kot so medicinski pripomočki, zdravila, potrebščine za higieno in sanitarije ter materiali za izobraževanje, ki potujejo v Afganistan, Etiopijo, Pakistan, Južni Sudan, Ukrajino in Jemen ter na druga območja humanitarnih kriz. Samo letos je bilo iz skladišča poslanih že 480.000 ton zalog za nujno pomoč, vključno s 1.400 tovornjaki z 10.484 tonami zalog pomoči za prebivalce iz Ukrajine.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.