Samantha iz kultne serije Seks v mestu bo praznovala čudovitih 66 let

Magazin 20. Avg 202208:30 0 komentarjev
kim cattrall
Profimedia

Kanadska televizijska in filmska igralka Kim Cattrall bo 21. avgusta praznovala 66. rojstni dan. Najbolj je poznana po vlogi Samanthe Jones v ameriški televizijski seriji Seks v mestu.

Kim Victoria Cattrall je britansko-kanadska igralka, najbolj poznana je po vlogi Samanthe Jones v HBO-jevem Seksu v mestu (1998–2004), za katero je prejela pet nominacij za nagrado emmy in štiri nominacije za zlati globus, leta 2002 pa je osvojila zlati globus za najboljšo stransko igralko. Vlogo je ponovila še v filmih Seks v mestu (2008) in Seks v mestu 2 (2010). Cattrall se je rodila 21. avgusta 1956 v okrožju Mossley Hill v Liverpoolu kot hčerka sekretarke Gladys Shane in gradbenega inženirja Dennisa Cattralla. Imela je brata po imenu Christopher, ki je preminul leta 2018. Ko je bila stara le tri mesece, je njena družina emigrirala v Kanado in se naselila v Courtenayju v Britanski Kolumbiji. Pri 11 letih se je vrnila v Liverpool, ko je zbolela njena babica. Tedaj je opravljala igralske izpite na londonski akademiji za glasbo in dramsko umetnost, vendar se je po enem letu vrnila v Kanado in se pri 16 letih za svojo prvo igralsko vlogo preselila v New York.

kim cattrall rojstni dan
Profimedia

Cattrall je debitirala v filmu Rosebud (1975) in se pojavila v različnih televizijskih vlogah. Zaslovela je v 80. letih prejšnjega stoletja s filmi, kot so Vstopnica za nebesa (1981), Policijska akademija (1984), Meje mesta (1985), Big Trouble in Little China (1986), Maneken (1987), Maškarada (1988), Polnoč Crossing (1988) in The Return of the Musketeers (1989). Večkrat je sodelovala z režiserjem Bobom Clarkom in se pojavila v štirih njegovih filmih: Tribute (1980), Porky’s (1981), Turk 182 (1985) in Baby Geniuses (1999). Med njenimi številnimi drugimi filmi je tudi Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991).

kim cattrall rojstni dan
Profimedia

Na odru se je Cattrall leta 1986 pojavila v broadwayski produkciji Wild Honey Michaela Frayna. Med njenimi drugimi odrskimi nastopi so Miss Julie Augusta Strindberga, Antony in Cleopatra Williama Shakespeara, Private Lives Noëla Cowarda in Sweet Bird of Youth Tennesseeja Williamsa. Od leta 2014 do 2016 je Cattrall igrala in bila izvršna producentka v seriji Sensitive Skin, za katero je prejela nominacijo za Canadian Screen Award za najboljšo igralko v humoristični seriji. Pozneje je igrala v televizijski seriji Tell Me a Story in Foxovi drami Filthy Rich. Od leta 2022 igra v How I Met Your Father in v Queer as Folk.

kim cattrall rojstni dan
Profimedia

Leta 1997 je bila izbrana za vlogo Samanthe Jones v seriji Seks in mesto, katero je produciral Darren Star in je bila predvajana na HBO. Seks v mestu je trajal šest sezon in se končal spomladi leta 2004 z 10,6 milijona gledalcev. Ta vloga ji je prinesla številne priložnosti, globalno prepoznavnost in mnogo nagrad, je pa javnosti razkrila, da se nikoli ni razumela s soigralko Sarah Jessico Parker. Številni so menili, da je bil to tudi glavni razlog, da se ni pojavila v nadaljevanju razvpite serije, ki se je začela predvajati lani, a sama zatrjuje, da jo k sodelovanju sploh niso povabili. Oboževalci pa niso izgubili upanja, da bodo Kim še videli v tej vlogi, in se sklicujejo na intervju enega od vodilnih snovalcev serije And Just Like That Michaela Patricka Kinga za Variety, kjer je navidezno potrdil, da se bo Samantha Jones res vrnila k franšizi. Ko so ga vprašali, ali si bosta lika Carrie in Samanthe še vedno pošiljala sporočila v drugi sezoni serije, je Michael odgovoril z “da”. Za revijo People pa je nedavno izjavil: “Moj cilj je združiti vse like, tako da ne bodo toliko na ločenih pistah.”

kim cattrall rojstni dan
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!