Ivana Trump je v oporoki stanovanje in psa zapustila nekdanji varuški

Magazin 26. Jan 202315:15
Ivana Trump
Profimedia

Nekdanja soproga Donalda Trumpa je lani julija umrla ob padcu po stopnicah, pred smrtjo pa je skrbno razdelila svoje bogastvo.

Po poročanju revije Insider, ki se je lotila pregleda zapuščinskih izpiskov, naj bi pokojna Ivana Trump velik del svojega bogastva razdelila med svoje otroke – Donaldu Trumpu mlajšemu, Ivanki in Ericu.

Po drugi strani pa je poskrbela tudi za žensko, ki je svoj čas pazila njene otroke. Njej je zapustila stanovanje v Miami Beachu na Floridi v vrednosti milijon dolarjev, zaupala pa ji je tudi varstvo svojega kosmatinca Tigerja Trumpa.

Nekdaj varuška, kasneje osebna pomočnica

”Svojega psa, Tigerja Trumpa, in vse druge hišne ljubljenčke, ki bi jih morda imela v času svoje smrti, dajem in zapuščam svoji prijateljici Susanni Dorothy Curry,” se glasi dokument. Če pa bi Curryjeva umrla pred njo, bi ob Ivanini smrti za kužka poskrbel sin Eric.

Curry je nekdanja varuška Ivaninih otrok, ki že desetletja dela za družino Trump, v zadnjem času kot Ivanina osebna pomočnica. Ivana jo je omenila celo v svoji knjigi Raising Trump iz 2017.

Ivana in Donald Trump
PROFIMEDIA

Curry prihaja iz Irske, kljub življenju v Ameriki pa je ostala tesno povezana s svojo domovino. Irish Mirror je leta 2016 poročal, da je otroke Trumpovih odpeljala kar na izlet na Irsko.

Deloma se je spomnila tudi na nekdanjega soproga

Del Ivanine bogate garderobe bodo podarili ameriškemu Rdečemu križu in drugim humanitarnim organizacijam. Njeno kolekcijo krzna in nakita bodo prodali, dobiček pa si bodo razdelili njeni trije otroci. Donaldu Trumpu nekdanja žena v oporoki ni namenila niti centa, zato pa mu je skupaj z otroki podelila soobvladovanje njenega nepremičninskega premoženja, vrednega več milijonov dolarjev.

Med drugim gre za posest na Češkem, posest v Franciji in njeno meščansko hišo na Upper East Side, vredno 26,5 milijona dolarjev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.