Iz živalskega vrta pobegnila opica, iskali bi jo tudi z droni

Magazin 29. Jan 202419:12 1 komentar
opica
Foto: PROFIMEDIA

Iz živalskega vrta na Škotskem je pobegnila opica. Pristojni skušajo najti pobeglo žival na vsak način, pogovarjali naj bi se tudi o uporabi drona.

Oskrbniki živalskega vrta nadzorujejo škotsko vasico Kincraig, potem ko je v nedeljo iz ograde pobegnil rdečelični makak, so danes potrdili pri živalskem vrtu.

“Delamo vse, kar je v naši moči, da bi našli makaka, in se pogovarjamo s podjetjem, ki bo pri tem pomagalo z brezpilotnimi letalniki,” so sporočili iz živalskega vrta.

Opica je v nedeljo zjutraj našla pot na prostost. Prebivalci v bližnjem Kincraigu so poročali, da so videli, kako se je opica sprehajala po njihovih vrtovih ter se hranila z oreščki in ptičjo hrano.

Oblasti so preventivno posvarile prebivalce, naj se ne približujejo makaki, čeprav ne verjamejo, da predstavlja grožnjo varnosti. Prebivalce so še prosili, naj pospravijo vso hrano, ki jo imajo zunaj. Na ta način namreč upajo, da se bo opica vrnila v živalski vrt, ko bo postala lačna.

V parku imajo večjo skupino rdečeličnih makak, ki so sicer doma na Japonskem. Znane so tudi kot snežne opice, saj nekatere živijo na območjih, ki jih več mesecev prekriva sneg.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje