James Franco bo igral Fidela Castra v filmu o uporniški hčerki Alini

Magazin 09. Avg 202208:30 0 komentarjev
James FRanco
Profimedia

Ameriški igralec, 44-letni James Franco, bo v biografskem filmu z naslovom Alina s Kube igral voditelja kubanske revolucije Fidela Castra. Film neodvisne produkcije pripoveduje zgodbo o Castrovi nezakonski hčerki in njegovi poznejši kritičarki Alini Fernandez, ki je z izbiro glavnega igralca zelo zadovoljna.

Ob Jamesu Francu bo naslovno vlogo Aline zaigrala ameriška igralka Ana Villafane. Alinino mamo Natalio Revuelto ”Naty” bo upodobila argentinska igralka Mia Maestro. Režija filma je v domeni španskega režiserja Miguela Bardema. Scenarij sta napisala Jose Rivera in Nilo Cruz. Snemanje filma naj bi se v Kolumbiji začelo 15. avgusta. Film bo spremljal življenje Castrove nezakonske hčerke na Kubi, preden jo je sama leta 1993 zapustila in prebegnila v Španijo. Pri filmu kot kreativna in biografska svetovalka sodeluje tudi sama Alina Fernandez, ki je podprla idejo, da Franco pred kamero prevzame vlogo njenega očeta.

 Ana Villafane
Profimedia

Z izbiro Franca pa niso preveč zadovoljni igralci, ki imajo latinske korenine, saj pravijo, da jih je filmski svet ponovno izločil. Svoje mnenje je na Instagramu zapisal tudi John Leguizamo, ki pravi, da je sit takega obnašanja: “Hollywood nas diskriminira, tudi ko gre za naše rojake, nas ne upošteva. Bojkot!”

Svojo jezo je na Twitterju zapisal tudi Jeff Toores: “Sem na avdiciji za še enega generičnega latinskoameriškega preprodajalca mamil in James Franco je karierno mrtev, ko igra Fidela Castra. Latinoameričani se umažejo tukaj in povsod. Prekleto lol.”

Franco je bil namreč za vlogo Fidela Castra izbran manj kot mesec dni po tem, ko so napovedali, da bo igralec zaigral v povojni drami Me, You britanske režiserke Billie August. Ta vloga je za Franca pomenila vrnitev v filmski svet, ki ga je za nekaj časa zapustil, ko so ga dekleta, ki so obiskovala njegov igralski tečaj, leta 2019 tožile zaradi spolnega izkoriščanja. Lani so dosegli poravnavo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!