Oče Britney Spears namerava odstopiti od skrbništva njenega premoženja

Magazin 13. Avg 202111:13 > 11:21 0 komentarjev
Britney Spears
Eduardo Munoz/REUTERS

Po večmesečnem javnem pritisku podpornikov Britney Spears je Jamie Spears, pevkin oče, v četrtek v pravnem odzivu sporočil, da namerava odstopiti kot skrbnik hčerkinega premoženja, piše v sodnem dokumentu, ki ga je pridobil CNN.

“Pravzaprav ni nobenih dejanskih razlogov za izločitev gospoda Jamieja Spearsa kot skrbnika premoženja in je zelo sporno, ali bi bila sprememba skrbnika v tem trenutku v najboljšem interesu gospe Spears”, so Spearsovi odvetniki zapisali v dokumentu, ki je bil vložen kot odgovor na zahtevo za izločitev Spearsa kot skrbnika.

“Kljub temu da je gospod Spears neprestana tarča neupravičenih napadov, ne verjame, da je javni boj s hčerko zaradi skrbništva v njenem najboljšem interesu,” piše v dokumentu. “Torej, čeprav mora izpodbijati to neupravičeno prošnjo za njegovo izločitev, namerava gospod Spears v sodelovanju s sodiščem in novim odvetnikom hčerke pripraviti urejen prehod na novega skrbnika.”

Poteza se je zgodila nekaj dni po tem, ko je sodnica Brenda Penny zavrnila prošnjo, ki jo je vložil odvetnik Britney Spears, Mathew Rosengart, da se obravnava prestavi z 29. septembra na 23. avgust, da bi lahko njenega očeta čim prej izločili kot skrbnika.

Spears je že več kot desetletje skrbnik hčerinega premoženja, vrednega 60 milijonov dolarjev (51 milijonov evrov). Na zaslišanju julija je Britney Spears dejala, da želi vložiti obtožbo zoper očeta zaradi “zlorabe skrbništva”, in je 13-letni dogovor označila za “prekleto krutost”.

Jamie Spears je v svojem odgovoru v četrtek zagovarjal svoja dejanja kot skrbnika in pozval k urejenemu prehodu na novega skrbnika po rešitvi nekaterih odprtih zadev.

“Ko bodo te zadeve rešene, bo gospod Spears lahko odstopil. A nujnih okoliščin, ki bi upravičile takojšnjo odstavitev gospoda Spearsa, ni,” je zapisano v odgovoru. “Urejen prehod, ki temelji na sodelovanju, bo zagotovo v najboljšem interesu gospe Spears. Ne glede na njegov trenutni uradni naziv bo gospod Spears vedno oče gospe Spears, vedno jo bo brezpogojno ljubil in vedno bo delal v njenem najboljšem interesu,” še piše v dokumentu.

Zagovorniki gibanja #FreeBritney, ki se je začelo leta 2009, so primer skrbno spremljali zaradi pomislekov glede dolgotrajnega skrbništva nad pop zvezdo. Dokumentarni film New York Timesa “Framing Britney Spears”, ki je premiero doživel februarja, je še dodatno okrepil tako gibanje kot pravni boj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!