Jared Kushner: med bivanjem v Beli hiši premagal raka

Magazin 28. Jul 202212:15 0 komentarjev
Jared Kushner, Ivanka Trump
Profimedia

Jared Kushner, zet Donalda Trumpa, ki je bil v času vladavine svojega tasta višji svetovalec v Beli hiši, je izdal knjigo spominov, v kateri je spregovoril tudi o svojih preteklih zdravstvenih težavah.

41-letni Jared Kushner je razkril, da so mu v času, ko je delal v Beli hiši, odkrili raka na ščitnici, z boleznijo pa se je v tistem obdobju tudi uspešno spopadel.

Spomine na trenutek, ko je izvedel za svojo diagnozo, je mož Ivanke Trump podrobno popisal v svoji novi knjigi Breaking History: A White House Memoir.

“Na jutro, ko sem potoval v Teksas na odprtje tovarne Louis Vuitton, me je uradni zdravnik Bele hiše Sean Conley potegnil v zdravniško kabino na predsedniškem letalu in mi povedal, da je videti, da imam raka.”

Zdravnik mu je pojasnil še, da je potrebna čimprejšnja operacija, Kushner pa je Conleya prosil, naj ne pove nikomur, še posebej ne njegovi ženi Ivanki ali tastu Donaldu Trumpu.

Donald Trump
Profimedia

Dodal je še, da so mu k sreči rakavo tvorbo odkrili dovolj zgodaj, a so mu kljub temu morali odstraniti zajeten del ščitnice, zaradi česar bi lahko njegov glas utrpel dolgoročno škodo.

Kasneje je diagnozo vendarle delil s svojo ženo, razkril jo je tudi vodji kabineta Micku Mulvaneyu ter svojima dvema pomočnikoma, poskrbel pa je, da je bila operacija napovedana v tednu pred praznikom, dnevom hvaležnosti, ko bi bilo njegovo odsotnost najmanj opaziti in bi v pisarni manjkal čim manj časa.

Zapisal je, da se je zaposlil z delom, da ne bi razmišljal o prihajajočem posegu ali neželeni tvorbi v njegovem telesu, ko pa je pomislil na to, se je opomnil, da je to “v rokah zdravnikov in Boga in da je vse, kar se zgodi, izven njegovega nadzora”.

Kljub temu da se je trudil prikriti bolezen pred tastom, je Donald Trump izvedel zanjo in ga je dan pred operacijo poklical v Ovalno pisarno ter mu dejal, naj se ne obremenjuje z delom in naj najprej poskrbi za svoje zdravje ter mu zagotovil, da bo vse v redu.

Odkar sta z ženo Ivanko zapustila Belo hišo, sta se z družino preselila v Miami, kjer je Kushner, sicer diplomant uglednega Harvarda, zagnal lastno investicijsko podjetje.

Prejšnji teden sta se zakonca v New Yorku udeležila pogreba Ivankine matere Ivane Trump, prve Donaldove soproge, ki je umrla, stara 73 let.

Ivanka Trump, Jared Kushner
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!