Jim Parsons: “Ponujajo mi veliko gejevskih likov”

Magazin 09. Dec 202214:45
Jim Parsons
Foto: Profimedia

49-letnik je v intervjuju za Variety za podkast Just for Variety povedal, da je večina vlog, ki so mu ponujene, gejevski liki.

“Ne bi nujno rekel, da gre za veliko vsebine LGBTQ+, a ponujajo mi veliko gejevskih likov,” je Jim Parsons odgovoril na vprašanje, kakšne scenarije dobiva. Mislim, da če bi mi pred desetletjem rekli, da mi bodo zaradi razkritja ponudili toliko gejevskih vlog, bi rekel: No, to se zdi kot lahka, a obenem naporna stvar.”

V zadnjih letih je zvezdnik, ki je, da je gej, razkril leta 2012 v The New York Timesu, igral istospolne like v HBO-jevem filmu The Normal Heart, v The Boys in the Band ter v miniseriji Hollywood, poleg svoje nove vloge v Spoiler Alert. “Liki, ki sem jih upodobil, so tako neverjetni in imajo tako zanimive zgodbe, da sem doživel razsvetljenje, kako rad sem igralec in, če lahko rečem, umetnik. V vse vloge vložim tudi delček sebe.”

Spoiler Alert, v katerem igrata Parsons in Ben Aldridge, je priredba iskrenih in kritično hvaljenih spominov Michaela Ausiella. Film pripoveduje resnično zgodbo o njegovem 13-letnem razmerju s fotografom Kitom Cowanom (Aldridge), ki je umrl februarja 2015 v starosti 43 let po 11-mesečnem boju z redko in brutalno obliko raka. Film je režiral Michael Showalter, znan po filmih Wet Hot American Summer, The Big Sick in The Eyes of Tammy Faye.

Svetovna premiera je predvidena 16. decembra.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.