Joaquin Phoenix je izrezan Napoleon v novem filmu Ridleyja Scotta

Magazin 14. Mar 202208:00 0 komentarjev
Joaquin Phoenix
Insagram Joaquin Phoenix

Za vlogo Napoleona Bonaparta je potreben poseben igralec, ki ima postavo in ima karizmo. In očitno je oskarjevec Joaquin Phoenix več kot srečen v uniformi malega velikega francoskega osvajalca in generala. Film z naslovom Kitbag snema angleški režiser Ridley Scott.

Ameriški igralec Joaquin Phoenix se je očitno zelo vživel v vlogo Napoleona, saj, po fotografijah sodeč, deluje izrezan vojskovodja, ki se je oklical za prvega cesarja Francije z imenom Napoléon I le Grand (Napoleon I. ”Veliki”). In s svojimi 173 centimetri je zvezdnik veliko bolj podoben Napoleonu, kot si mislite, saj kljub govoricam, da naj bi bil Francoz zelo majhen, zgodovinarji pravijo, da je bil v resnici za tiste čase s svojimi 170 centimetri povprečno velik.

Joaquin Phoenix
Profimedia

Film, ki ga v londonskem Greenwichu snema angleški režiser Ridley Scott, bo govoril o Napoleonovem vzponu in pohodu na Evropo pa tudi o odnosu z ženo Joséphine. Princeso Margareto bo igrala Vanessa Kirby. Scott je pred meseci navduševal s filmom Hiša Gucci, s Phoenixom pa sta na zadnje skupaj delala film Gladiator leta 2000.

”Vedno sem želel posneti film o Napoleonu, saj se mi zdi zelo fascinantna osebnost. Prišel je od nikoder, da bi zavladal vsemu, ob vsem tem pa je bil še romantično vojno s svojo ženo Joséphine. Moje mnenje je, da prav noben igralec ne bi mogel bolje stopiti v čevlje Napoleona kot Joaquin,” je povedal Ridley na snemanju. Film po na sporedu naslednje leto na Apple TV+.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!