Joker Out za N1 po uspešnem nastopu: “Neverjetno!” (VIDEO)

Magazin 12. Maj 202302:45 2 komentarja

Člani skupine Joker Out so po nastopu v polfinalnem evrovizijskem večeru in uvrstitvi v sobotni veliki finale občutke za N1 strnili z besedo neverjetno. Najbolj jih je v tej izkušnji navdušila publika v dvorani, ki je mahala s slovenskimi zastavami. "Ponos, ki ga mogoče lahko doživi samo športnik ali glasbenik na Evroviziji," so povedali in obljubili, da bodo v soboto postregli še z več energije. "Dali bomo vse od sebe. Ta nastop bo zmagovalen," so dodali.

Joker Out je uspelo. Po letu 2019 se je Slovenija končno uvrstila v veliki finale Evrovizije, ki ga letos gosti Liverpool. Slovenski predstavniki so v drugem polfinalnem večeru nastopili kot deseti, ob razglasitvi finalistov pa smo Slovenci in njihovi številni oboževalci trepetali do konca. Člani skupine Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas kitara) in Jure Maček (bobni) so za N1 strnili občutke in opisali izkušnjo, ki jo doživijo le redki – kako je stati na velikem evrovizijskem odru.

“Neverjetno. Publika je delala z nami, mi pa smo dali nazaj energijo. Neverjetno je stati na takem odru. V primerjavi z vajami v prazni dvorani je nastop pred občinstvom čisto nekaj drugega. Vedeli smo, kaj moramo delati, energična publika pa nas je dvignila, da smo od sebe dali še tistih nekaj odstotkov več,” so za N1 povedali fantje. Člane benda pa so navdušili ne zgolj gledalci na prizorišču, temveč tudi scenografija odra, od luči do ekranov.

Čeprav gre za enega njihovih največjih nastopov v karieri, so dejali, da pred odhodom na oder niso bili pretirano živčni. “Živci niso preveč trpeli, ker smo tukaj od 1. maja in smo imeli veliko vaj. Mislim, da jih bo skupaj s finalom 14. Tako da smo zelo sproščeni, saj vemo, kaj delamo,” so dodali.

Skupina je s četrtkovim nastopom zadovoljna, saj so organizatorji upoštevali vsa njihova navodila, nastop pa so izvedli po lastnih pričakovanjih. “Upoštevali so luči in zaslone. Velika zahvala gre naši čudoviti ekipi, ki nam je pomagala izvesti nastop tak, kot je,” so izpostavili fantje.

Slovenija Evrovizija
Nastop Slovenije, Foto: Phil Noble/REUTERS

Na vprašanje, kaj jih je najbolj navdušilo, so znova izpostavili občinstvo, ki je zanje navijalo v Areni Liverpool, in pa pogled na slovenske zastave. “Ponos, ki ga mogoče lahko doživi samo športnik ali pa glasbenik na Evroviziji,” so še poudarili člani Joker Out, ki so ob tem hkrati pohvalili celotno organizacijo dogodka, ki se enkrat na leto, kot pravijo, prelevi v spektakel.

Dotaknili so se tudi razglasitve držav, ki so se uvrstile v finale. Čeprav voditelji finaliste naznanijo po naključnem vrstnem redu, je bila Slovenija tokrat poklicana kot zadnja. “Preden so nas razglasili, je bila kamera že dvakrat pri nas, a se je vedno znova umaknila. Res so nas mučili,” so še povedali za N1.

Skupina, ki sicer za soboto obljublja še boljši nastop z več energije, si bo evrovizijsko izkušnjo zapomnila po različnih stvareh. Jure Maček si bo najbolj zapomnil teraso pri hotelu, Nace Jordan hišo glasbenika Johna Lennona, Jan Peteh pa šaljivo: “Zapomnil si bom, da sva si dva tedna z Juretom delila sobo.”

Slovenija bo v sobotnem finalu nastopila pod zaporedno številko 24 – pred Hrvaško in Veliko Britanijo. Mi pa bomo za njo močno navijali!

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje