Kaj je Elon Musk povedal Volkswagnovim šefom?

Magazin 20. Okt 202117:34 > 17:38
Elon Musk
Profimedia

Šef Tesle Elon Musk se je odzval vabilu največjega konkurenta Volkswagna in predaval presenečenim glavnim menedžerjem nemške znamke.

Ko so se Volkswagnovi menedžerji zbrali v Avstriji na srečanju, niso vedeli, kakšno presenečenje jim pripravlja njihov šef Herbert Diess. In po video konferenčnem klicu jim je spregovoril nihče drug kot šef Tesle Elon Musk. Tesla je sicer največji konkurent Volkswagna v globalni tekmi za prevlado na področju elektromobilnosti.

Manj birokracije, več odločnosti

dr Herbert Diess
Volkswagen

Na nagovoru je 200 Volkswagnovim menedžerjem Musk med drugim povedal in priznal, da razume znamko VW kot ikono v tem poslu, Teslo pa je označil za največjega izzivalca. Dodal je še, da morajo pri VW stremeti k manj obsežni birokraciji, uspehe svoje znamke pa pripisal dejstvu, da je sam inženir, in svojemu načinu vodenja. Hkrati je tudi Diess svojim zaposlenim dejal, kot poroča Autonews, da se morajo hitreje prilagajati spremembam ter zmanjšati obseg birokracije, če želijo, da bo največja transformacija podjetja v zgodovini uspela.

Obe znamki si prizadevata za primat na področju rastoče elektromobilnosti. Tesla je tako tik pred odprtjem največje evropske tovarne v nemškem Gruenhaideju, ki je ameriško znamko menda veljala skoraj šest milijard evrov. Pri Volkswagnu predvsem Diess zagovarja komunikacijo z največjim konkurentom in tako je Musku celo že obljubil, da se vidijo v Gruenehaideju.