Katherine Heigl: “Zdravila proti tesnobi so mi rešila življenje”

Magazin 13. Jan 202314:30
Katherine Heigl
Profimedia

Igralka Katherine Heigl, ki jo lahko gledamo v aktualni drugi sezoni Netflixove serije Firefly Lane, je odkrito spregovorila o svojih preteklih težavah z duševnim zdravjem.

Zdaj 44-letna nekdanja zvezdnica kultne zdravniške žajfnice Talenti v belem se je pred 15 leti soočila z veliko negativne medijske pozornosti. Takrat je bila namreč v intervjujih zelo neposredna, kar zadeva njene slabe izkušnje s snemanja “Talentov” in filma Napumpana, zaradi česar ji je del javnosti zelo zameril.

Kot je razkrila zdaj, se je zaradi plaza žaljivih komentarjev, ki so se usuli nanjo, počutila zelo osamljeno in vse skupaj ji je prišlo do živega. “V zgodnjih 30 sem si razbijala glavo s tem, ali so morda slabe stvari, ki jih govorijo o meni, vendarle resnične. Spopadala sem se s hudimi nevrozami in tesnobo.”

V tistem času družba po njenem mnenju še ni bila v zadostni meri naklonjena odkritim pogovorom o duševnem zdravju, tudi zato ni dovolj hitro poiskala pomoči, saj je krivdo za tesnobo pripisovala le sebi.

Katherine Heigl, ki je že kot najstnica zaslovela v komediji Moj očka junak ob francoskem zvezdniku Gerardu Depardieuju, je doživela veliko olajšanje, ko je spoznala, da je njeno stanje bolezensko in so ji predpisali prava zdravila, ki so ji “rešila življenje”.

Igralka je v Talentih v belem vlogo mlade zdravnice Izzie Stevens, ki se zaljubi v svojega bolnika Dennyja, čakajočega na presaditev srca, prevzela leta 2005, ko je imela 27 let. Leta 2007 je zanjo prejela emmyja.

Katherine Heigl
Profimedia

A v naslednji sezoni ni želela biti več nominirana za omenjeni zlati kipec, izjavila je, da ji scenaristi niso namenili dovolj kakovostnega materiala, s katerim bi si lahko zaslužila takšno čast.

Te besede ji je scenaristična ekipa nadaljevanke z ustvarjalko serije Shondo Rhimes na čelu zelo zamerila, kmalu se je lik Izzie kljub nesporni priljubljenosti z malih ekranov moral posloviti, Katherine pa je pozneje še ob več priložnostih razkrila temačne podrobnosti iz zakulisja snemanja uspešnice z Ellen Pompeo v glavni vlogi Meredith Grey.

O obešenjaški komediji Judda Apatowa Napumpana iz leta 2007, v kateri je zaigrala ob Sethu Rogenu, pa je Heigl naknadno izjavila, da je šlo za seksističen film in da s končnim izdelkom preprosto ni mogla biti zadovoljna.

Svoje izjave je v naslednjih letih sicer omilila in jih opravičevala z dejstvom, da je bila v tistem obdobju pod velikim pritiskom in da bi se lahko odzvala drugače, dodala pa je tudi, da so bile njene besede pogosto vzete iz konteksta.

Katherine zdaj živi mirno življenje v Utahu s soprogom Joshem Kellyjem in njunimi tremi otroki in, kot pravi, ji dejstvo, da je odšla daleč od tovarne sanj, Los Angelesa, pomaga pri ločevanju javne in zasebne plati.

Čeprav so za njo težki časi, je za izkušnje hvaležna, saj pravi, da brez njih ne bi bila oseba, kakršna je. “Ne bi znala poskrbeti zase tako, kot to znam zdaj.”

In čeprav je zaradi dogodkov izpred dobrega desetletja veljala za težavno sodelavko, je pri svojih 40 letih dobila priložnost za karierni preporod v aktualni seriji Firefly Lane, v kateri upodablja slavno teve voditeljico Tully Hart.

Sarah Chalke, Katherine Heigl
Profimedia

Njeno najboljšo prijateljico Kate Mularkey igra Sarah Chalke, nekdanja zvezdnica humoristične serije Mladi zdravniki. Med igralkama se je po njunih besedah spletlo lepo prijateljstvo tudi v zakulisju.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.