Kdo je igralka, ki se bo na velikem platnu prelevila v Kate Moss

Magazin 20. Feb 202309:30
Kate Moss
Profimedia

Britanska supermanekenka Kate Moss, eden najprepoznavnejših obrazov našega časa, bo na pragu abrahama prvič upodobljena na velikem platnu.

Film, ki bo poklon njenemu prijateljstvu z velikim umetnikom Lucianom Freudom, nosi preprost naslov: Moss & Freud.

Vlogo “suhice iz Croydona”, ki je zaslovela še kot najstnica, potem ko so jo odkrili na letališču, bo prevzela vse bolj iskana Ellie Bamber.

Ellie Bamber
Profimedia

Bamber je preboj ustvarila v še enem filmu, vsaj ohlapno povezanim s svetom mode: nastopila je v Nočnih živalih, drugem filmu modnega oblikovalca in filmarja Toma Forda.

Ob 26-letni britanski igralki bo v filmu, ki bo nastal s podporo arhiva Luciana Freuda, v vlogi Freuda zaigral Derek Jacobi.

Režijo bo prevzel James Lucas, to bo njegov prvi dolgometražni projekt, sicer pa ima v žepu že oskarja za kratki film Telefonski klic.

Zgodba filma Moss & Freud se bo odvijala v začetku tega tisočletja, med lokacijami bo prednjačil umetnikov atelje v londonskem Holland Parku.

Kate Moss in Lucan Freud sta se spoznala v času, ko je bila slava Moss na vrhuncu, Freud, eden vodilnih umetnikov 20. stoletja na Otoku in širše, pa je dobil nalogo, da naslika njen portret.

Intenzivno sta se družila 9 mesecev, v tem času, ko je bila noseča s hčerjo Lilo Grace, je manekenka umetniku vestno pozirala in njun odnos je kljub popolnoma različnim ozadjem prerasel v trdno prijateljstvo.

Kate Moss, Lucian Freud
Profimedia

Kot zanimivost velja omeniti, da je bil Lucian Freud, rojen leta 1922 v Berlinu, od koder pa so z družino 10 let pozneje pred nacisti pobegnili v Veliko Britanijo, vnuk slovitega psihoanalitika Sigmunda Freuda.

Freudov portret Kate Moss iz leta 2002, naslovljen preprosto Goli portret, so leta 2005 prodali za skoraj 4 milijone britanskih funtov. Slavni slikar je umrl leta 2011.

“To je zame zelo osebna zgodba, zato je bistveno, da sem bila čim bolj vpletena v vse vidike nastajanja filma,” je povedala Moss.

Dodala je, da je nad izbiro Ellie Bamber navdušena in komaj čaka, da vidi končni rezultat.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.