Kdo je skrivnostna lepotica

Magazin 07. Maj 202415:28 1 komentar
Mona Patel, Met Gala 2024
Mona Patel (Foto: PROFIMEDIA)

Veliko pozornosti na letošnji Met Gali je vzbudila širši javnosti neznana indijska podjetnica. Kdo je Mona Patel, ena najbolje oblečenih povabljenk letošnje Met Gale?

V obleki nizozemske modne oblikovalke Iris Van Herpen je na letošnji rdeči preprogi Met Gale glave obračala indijska podjetnica Mona Patel. Nosila je tesno, dolgo obleko, na rokah pa je imela metulje, ki so počasi utripali s krili.

“Želela sem, da moj premierni videz na Met Gali slavi mojo kulturno identiteto in združuje tudi mojo ljubezen do mode. Ko sem slišala, da je tema Vrt časa, se je Iris Van Herpen zdela očitna izbira,” je povedala za Vogue India.

Po poročanju Vogue India je bila Mona Patel rojena v Vadodari v Indiji. Že kot zelo mlada se je preselila v ZDA, kjer se je šolala na univerzi Rutgers, v New Jerseyju.

Po končani univerzi se je preselila v Dallas. V Teksasu je začela graditi zdaj že milijonski imperij. Ustanovila je več podjetij, med drugim tudi tehnološko-zdravstveni start up radXai, vodi tudi neprofitno organizacijo Couture For Cause, ki med drugim prireja dražbe in prihodek od njih daruje dobrodelnim organizacijam.

Mona Patel na Met Gali 2024
Mona Patel (Foto: PROFIMEDIA)

S financiranjem osmih podjetij in velikimi donacijami različnim dobrodelnim organizacijam je pritegnila pozornost, leta 2021 je bila tudi na listi Forbesovih naslednjih 1000.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje