Kevin Spacey v Londonu obtožen še sedmih spolnih napadov

Magazin 16. Nov 202214:55 0 komentarjev
Kevin Spacey
Eduardo Munoz/REUTERS

Kevin Spacey se sooča s sedmimi novimi obtožbami spolnega napada.

Britansko državno tožilstvo (CPS) je navedlo, da se je vseh 7 domnevnih kaznivih dejanj zgodilo zoper istega odraslega moškega. “CPS je odobril dodatne kazenske obtožbe proti 63-letnemu Kevinu Spaceyju zaradi številnih spolnih napadov na enega moškega med letoma 2001 in 2004,” je zapisano v izjavi.

Obtožbe sledijo napovedi CPS maja, da se bo zvezdnik soočil s štirimi točkami obtožnice spolnega napada v Združenem kraljestvu, za katere se je igralec julija izrekel za nedolžnega.

V svetlo modri obleki in s pikčasto kravato je 62-letni Spacey navedel svoje polno ime in datum rojstva, nato pa se je izrekel za nedolžnega po štirih obtožbah spolnega napada na tri moške, poroča BBC. Z oskarjem nagrajeni igralec se je prav tako izrekel za nedolžnega glede nadaljnjih obtožb, penetrativno spolno aktivnost brez privolitve, dodaja BBC.

3- do 4-tedensko sojenje naj bi se začelo 6. junija 2023.

20. oktobra pa je bilo tudi ugotovljeno, da Kevin Spacey ni odgovoren za poškodbe v povezavi z obtožbami Anthonyja Rappa, da ga je spolno nadlegoval, ko je bil star 14 let. NBC News je poročal, da je newyorška porota šestih moških in šestih žensk razpravljala več kot eno uro, preden je ugotovila, da ni dovolj dokazov, ki bi dokazovali, da se je igralec Hiše iz kart neprimerno dotaknil omenjenega moškega. Spaceyjevi odvetniki so to zmago med branjem sodbe tiho proslavili tako, da so roke položili na igralčev hrbet.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!