Kraljica Elizabeta zaradi zdravstvenih težav oklestila obveznosti

Magazin 07. Jul 202213:30 > 14:37 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II.
Profimedia

V zadnjih tednih je bila kraljica Elizabeta v središču dogajanja, zaradi spoštljivega jubileja pa je bil njen urnik še nekoliko bolj zaseden. O zdravstvenih težavah 96-letne vladarice se je šušljalo že pred junijskim praznovanjem, v zadnjih dneh pa so zaradi zdravstvenih pomislekov dodobra sprostili njene aktivnosti.

Kraljica Elizabeta je v začetku junija praznovala platinasti jubilej na britanskem prestolu, v ta namen pa so na Otoku priredili vrsto praznovanj in slavij. Kraljičine zdravstvene težave, povezane z mobilnostjo, so bile zato nekaj časa potisnjene v ozadje, v zadnjem času pa se je po njihovi zaslugi kraljičin urnik spet nekoliko sprostil.

Kraljevo letno poročilo namreč navaja, da so na dvoru kraljičine obveznosti in aktivnosti v večini sprostili, po poročanju Sunday Telegrapha pa so oklestili tudi nujne kraljeve obveznosti. Takšne spremembe so se na kraljevem urniku prvič zgodile v več kot desetletju, po poročanju medijev pa so se na dvoru za to odločili zaradi kraljičinih zdravstvenih težav. Pred meseci je namreč kraljica, ki je aprila lani izgubila soproga princa Phillipa, prvič izpustila pomembno ceremonijo formalnega odprtja britanskega parlamenta. Tej je namesto nje prisostvoval njen sin, prestolonaslednik princ Charles.

Kraljica Elizabeta II.
Profimedia

Tudi ob praznovanju platinastega jubileja je kraljica izpustila nekatere dogodke. Tako jo zaradi neugodja ni bilo na cerkveno ceremonijo, izpustila pa je tudi prvi dan konjeniškega praznika Royal Ascota. Tudi na zaključni paradi se je pojavila kot hologram.

“Bolj skrčena, tudi občutno bolj suhljata”

Po mnenju opazovalcev britanskega dvora je stanje kraljice Elizabete skrb vzbujajoče, vsaj v primerjavi z njenim zdravjem pred letom dni. Po fotografijah kraljice ob srečanju z guvernerko New South Walesa, Margaret Beazley, je na spletu završalo. Strokovnjakinja za britanski dvor Daniela Elser je za News.com.AU dejala, da je razlika očitna. ”V zadnjih 12 mesecih je kraljica precej bolj skrčena, tudi občutno bolj suhljata,” je prepričana Elser, ki je fotografije primerjala s tistimi izpred leta dni.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!