Krilo s šalom je najbolj nepričakovan in ekstravaganten modni trend zime 2023

Magazin 29. Jan 202311:45
Street Style
Profimedia

Od Davida Kome do Louisa Vuittona: kako nositi ta vroč hibridni trend?

Krilo s šalom je najnovejši trend za zimo 2023, ki ga je treba preizkusiti.

Gre za to, da draperijo, v tem primeru šal, nosimo kot krilo. Gesta, ki jo številni poznamo kot preprost poletni sarong, pri čemer najdemo veliko različnih ustvarjalnih rešitev za personalizacijo videza. Preproste, spontane oblikovalske spretnosti, ki preizkušajo našo iznajdljivost, izkoriščanje centimetrov blaga, ki ga imamo na voljo, ponovno izumljanje (ali recikliranje) nečesa, kar že imamo in kar se običajno uporablja povsem drugače.

Oblikovalce pogosto vznemirjajo mogoče kompozicije in rešitve, radi eksperimentirajo s kroji in vzorci, ki jih črpajo iz različnih kontekstov, da bi na novo predstavili modo. Tako se rojevajo novi hibridi: to smo že videli pri čevljih Belle Hadid (čevlji, ki spominjajo na nogometne čevlje) in Pradinem lažnem mini krilu. Zdaj se je to zgodilo z drugim dodatkom: David Koma in Nicolas Ghesquière za Louis Vuitton sta vzela šal in ga spremenila v krilo za jesen in zimo 2022/23.

Oblikovalca je hollywoodska elita vzljubila zaradi njegovega drznega in dramatično čutnega sloga, s katerim lahko oblikuje žensko silhueto: v tem primeru je vzel dolg pleten šal, ga razrezal na več delov in ustvaril asimetrično krilo, iz ostankov pa je izdelal ujemajočo se mikro zgornjo majico.

David Koma
Profimedia

David Koma, jesen in zima 2023

David Koma
Profimedia

David Koma, jesen in zima 2023

Louis Vuitton pa je veliko eksperimentiral s šalom, tako z grobo zrnato teksturo kot z obrobami. Tokrat gre za draperijo, ki se spušča z vrha in na novo izumlja klasični kroj krila. Tukaj je krilo s šalom dramatično in tudi prava zvezda videza.

Louis Vuitton
Profimedia

Louis Vuitton, jesen in zima 2023

Louis Vuitton
Profimedia

Louis Vuitton, jesen in zima 2023

Krilo s šalom se vrača v letu 2023

Ekstravagantni trend, ki se začne z željo po recikliranju že preprostega šala ali draperije iz blaga, bo pozneje prisoten tudi v pomladi in poletju 2023. V podrobnostih je to na modni reviji pokazala znamka Jacquemus: zdi se, da je oblikovalec Simon Porte delal na recikliranju in surovinah, namesto perja najdemo rafijo, medtem ko je minikrilo s klasičnim krojenim vzorcem zamenjalo krilo s šalom iz črtaste tkanine. Vse je zreducirano na bistveno, vse je zelo očarljivo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.