Kupila je usnjeno jakno: v žepu je našla nekaj, kar jo preganja še danes

Magazin 14. Maj 202405:11 7 komentarjev
jakna
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Za malo denarja je kupila kakovostno usnjeno jakno. Ko jo je prinesla domov in preverila žepe, ni mogla verjeti, kaj se je tam skrivalo.

Maya Sommer obožuje nakupovanje v trgovinah z rabljenimi oblačili, in ko je v eni od njih zagledala usnjeno jakno, jo je preprosto morala kupiti. Ko pa je jakno prinesla domov, je ugotovila, da je dobila veliko več kot le jakno.

Ljubiteljica staromodnega je v jakni našla pravo zakladnico spominov, ki pripovedujejo srce parajočo zgodbo.

Sommer se je odločila svoje odkritje deliti na družbenih omrežjih in posnela video, v katerem je dejala, da še vedno ne more verjeti, kaj je prinesla domov. “To usnjeno jakno sem našla v trgovini z rabljenim blagom. Bila mi je kot ulita, zato nisem kaj dosti razmišljala in jo takoj kupila,” je pojasnila v videu.

Doma je ugotovila, da se v enem od žepov skriva beležnica iz leta 1971. Vsaka stran je bila prežeta z ganljivimi zapisi, ki so razkrivali zgodbo ljubezni in izgube.

“Na desni strani tega dnevnika, ki sem ga odprla, je pisalo četrtek, 11. november 1971,” je povedala Sommer.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life – Soft boy

Preostanek kratkega zapisa je bil srce parajoč. “Minil je ves teden, Dianne pa me ni poklicala,” se je glasil odlomek.

Še bolj žalosten je bil naslednji zapis z dne 22. novembra istega leta: “Danes bi praznovala deveto obletnico. Zato sem se napil.”

Ko je Sommer prebirala naprej, je zgodba postajala vse bolj temačna. 4. novembra je par očitno zabeležil zadnje trenutke skupne sreče. “Zjutraj sva se z Dianne ljubila. Peljal sem jo na zajtrk, nato pa v službo,” je povedal avtor. “Takrat nisem imel pojma, da je ne bom nikoli več videl.”

Ko je Sommer izvedela več o skrivnostni Dianne, je povedala, da so se njeni občutki glede jakne spremenili. “V njej sem začutila zlomljeno srce,” je povedala. V jakni so se skrivali tudi drugi zanimivi predmeti. V enem žepu je našla tri srebrne dolarje iz leta 1921, v drugem žepu pa majhno stekleničko kanadskega viskija Seagrams iz leta 1966. Velik žep na zadnji strani jakne pa je skrival dnevnik, ki je imel podobno vsebino kot beležnica.

V enem od zapisov je bil izražen globok občutek izgube: “Prvič po desetih letih sem sam v tem letnem času,” se je glasil zapis. Novoletni zapis iz 1. januarja 1972 pa je vseboval le eno vprašanje: “Zakaj?”

Sommer je bila pretresena ob teh razkritjih in nedokončani zgodbi, ki jo je razkrivala jakna. “Želim si raziskati zgodovino te jakne, kot bi odkrila časovno kapsulo iz leta 1971,” je zaključila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje