Lamborghini Huracan dosegel pomemben mejnik

Magazin 27. Apr 202215:15 0 komentarjev
Lamborghini Huracan STO
Lamborghini

Jubilejni primerek je bil izdelan v najbolj ekstremni izvedbi z oznako STO.

Lamborghini v svetu športnih avtomobilov zadnja leta dosega prodajne rezultate, o kakršnih Ferrucio Lamborghini, ustanovitelj znamke, verjetno nikoli ni niti sanjal. Rezultati so iz leta v leto boljši, rekordni, in prav nič ne kaže, da bi se ta trend ustavil. Pomemben element tega uspeha pa je tudi model Huracan, vstopni model znamke, predstavljen leta 2014.

Tudi Lamborghini odhaja – med (priključne) hibride

Omenjeni športnik je namreč pred dnevi dosegel pomemben mejnik, in sicer dvajsettisoči izdelani primerek. Ob tem je šlo za avtomobil, izdelan v mat sivi barvi in v izvedbi Super Trofeo Omologata ali STO. Gre za bolj ali manj čistokrvni dirkalnik, ki pa je zaradi nekaterih sprememb dobil odobritev za uporabo v cestnem prometu. Novi avtomobil bo sicer šel v roke kupcu v Monaku.

Pri Lamborghiniju ob tem ugotavljajo, da se je večina kupcev doslej odločala za kupejevske različice. Delež slednjih je kar 71 odstotkov, medtem ko je izvedbo z mehko streho izbralo le 29 odstotkov kupcev. Ob tem so od predstavitve avtomobila na avtomobilskem salonu v Ženevi pri Lamborghiniju predstavili že kar 12 različic avtomobila. 60 odstotkov vozil je bilo personaliziranih, med drugim pa opravljajo tudi vlogo policijskih ter spremljevalnih vozil na letališču v Bologni.

Ne glede na starost pa je Huracan še vedno zanimiv avtomobil za kupce. Po zaslugi konstantnih nadgradenj in posodobitev je namreč še lansko leto prepričal kar 2.586 kupcev, zaradi česar lahko pričakujemo, da bo ostal zanimiv prav do prihoda naslednika v prihodnjih letih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!