Lapsus Socialnih demokratov: zamešali Kosovela in Kajuha

Magazin 08. Feb 202409:46 > 11:36 17 komentarjev
Socialni demokrati objava
Foto: @strankaSD/X

Ob Prešernovem dnevu so Socialni demokrati v duhu kulturnega praznika na družbenih omrežjih objavili čestitko z besedilom pesmi avtorja Karla Destovnika - Kajuha. Pri objavi pa se jim je zgodil lapsus, saj so zamešali naslov pesmi kot tudi avtorja. Pod besedilo so podpisali pesnika Srečka Kosovela. Objavo so z družbenih omrežij nato odstranili in se za napako opravičili.

Ob slovenskem kulturnem prazniku državniki in politiki s poslanicami in čestitkami nagovorijo državljane. V Socialnih demokratih (SD) so se letos odločili, da bodo na čestitko umestili odlomek iz pesmi Naša pesem. A pod njo so namesto pravega avtorja (ta je Karel Destovnik – Kajuh), podpisali  Srečka Kosovela in navedli napačen naslov dela – Integrali, Kons 26.

socialni demokrati
Foto: Socialni demokrati/X

Čestitko so Socialni demokrati objavili na družbenem omrežju X in Facebooku. Po opozorilih uporabnikov so jo nato umaknili. Pozneje so se v stranki za napako opravičili. Kot so zapisali na Facebooku, je v zjutraj objavljeni grafiki prišlo do neljube napake v sled različnih pripravljenih grafik s citati slovenski pesnikov. “Pod besedilom pesnika Destovnika – Kajuha je bil kot avtor naveden pesnik Kosovel, za kar se iskreno opravičujemo ter objavljamo popravljeno grafiko voščila,” so zapisali in voščili lep praznik.

“Želimo vam lep praznik, v iskreni želji, da ta neljuba napaka ne skali naše skupne hvaležnosti do izjemne zapuščine obeh omenjenih pesnikov ter vseh ustvarjalk in ustvarjalcev v slovenski kulturi, katerim izrekamo največje spoštovanje,” so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje