Lego je poustvaril hišo iz slavnega filma Sam doma

Magazin 24. Okt 202112:53 > 12:58
Sam doma lego
PROFIMEDIA

Lego je ustvaril nostalgično repliko pred prazničnim časom.

Najnovejši lego komplet je replika hiše iz klasičnega filma Sam doma iz leta 1990, ki prikazuje peripetije vlomilcev, ki skušata oropati hišo, in mladega Kevina (Macaulay Culkin). Ta je ostal sam doma, saj ga je družina po nesreči pozabila, ko je hitela na dopust.

Komplet s 3.955 kosi bo na prodaj s 1. novembrom, približno ob istem času, kot je bil premierno predvajan prvi film, in bo stal približno 215 evrov.

Lego različica hiše je “neverjetno podrobna kreacija”, ki ostaja “zvesta filmu”, so v družbi zapisali v sporočilu za javnost. V kompletu so pritličje in prvo nadstropje, kuhinja, klet in mansarda. Na voljo so tudi majhne lego figure glavnih junakov Kevina, Harryja, Marva, Kate in Marleyja.

“Tako kot vsak otrok v 90. letih sem odraščal ob gledanju Sam doma. Ta film ima v mojem srcu prav posebno mesto,” je povedal oblikovalec Alex Storozhuk. “Brez tega si niti ne predstavljam počitnic. Film je zelo nostalgičen in vsakič prikliče tople spomine iz otroštva.”

Komplet bo znova obudil spomine, saj vsebuje tudi “losjon po britju” iz scene v kopalnici in “Buzzovega ptičjega pajka”.

“Sledili smo temi filma in želeli narediti čim globljo izkušnjo za ljubitelje lego kock in filma,” je v izjavi dejala oblikovalka Antica Bracanov. “Postopna izdelava in možnost, da se odpre scenografija in vidi notranjost hiše, bosta razveselili lego navdušence v tem prazničnem času – samo dodajte še praznično ozadje in film!”

Film Sam doma, v katerem je zaigral Macaulay Culkin, je premiero doživel leta 1990 in postal uspešnica. Sledili sta nadaljevanji Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku in Sam doma 3, dodatni filmi, posneti za televizijo. Filmi so postali tako ikonični, da je Disney naredil priredbo Home Sweet Home Alone za svojo platformo Disney+, ki naj bi izšla novembra.

Avtorica: Leah Asmelash/CNN