Lewis Capaldi po nastopu na festivalu Glastonbury prekinil turnejo

Magazin 27. Jun 202313:37 0 komentarjev
Lewis Capaldi na festivalu GLASTONBURY
PROFIMEDIA

Škotski glasbenik Lewis Capaldi je po nastopu na festivalu Glastonbury napovedal, da bo začasno prekinil turnejo, da bi se prilagodil "posledicam Tourettovega sindroma". Sobotni nastop, na katerem se je glasbeniku zlomil glas in je zato verze njegove uspešnice do konca odpelo občinstvo, je bil po mnenju številnih "srce parajoč".

Nastop 26-letnega škotskega pevca in tekstopisca Lewisa Capaldija na festivalu Glastonbury je bil njegov prvi po več kot mesecu dni premora, ki si ga je vzel, da bi poskrbel za svoje duševno zdravje.

V soboto je na festivalskem odru Pyramid nastopil pred pevko Lizzo in skupino Guns N’Roses, njegov skoraj uro dolg nastop pa so številni oboževalci opisali kot “srce parajočega”.

Capaldi je začel suvereno, nato pa proti koncu dejal, da izgublja glas. “Odigrali bomo še dve pesmi, če je to v redu, čeprav ne morem pravilno peti. Resnično mi je žal. Prišli ste sem in res se vam opravičujem. Moj glas se lomi,” je dejal glasbenik. Brez glasu je ostal med izvedbo uspešnice Someone You Loved, in ko glasbenik ni mogel nadaljevati, je večtisočglavo občinstvo zapelo namesto njega in do konca odpelo vse verze pesmi. Vidno ganjeni Capaldi je občinstvu na koncu povsem prepustil mikrofon.

Premor do konca leta?

“Pred kratkim sem si vzel tri tedne premora,” je dejal. “Želel sem se vrniti in nastopiti na festivalu Glastonbury, ker je tako neverjeten, zato se vam želim zahvaliti, ker ste prišli. Bil sem zelo prestrašen, vendar ste mi pomagali, da sem se počutil mirno,” je povedal Capaldi, ki se je oboževalcem tudi večkrat opravičil.

“Resnično mi je žal. Upam, da me bodo Eavisovi spet povabili, čeprav je bila to malce sramotna predstava. Zdi se mi, da si bom v naslednjih nekaj tednih vzel še en majhen premor, morda me ne boste videli do konca leta. Toda ko se vrnem in vas vidim, upam, da boste pripravljeni.”

Lewis Capaldi na festivalu GLASTONBURY
Občinstvo se je odzvalo zelo empatično in pevcu pomagalo dokončati skladbo. (PROFIMEDIA)

Težave so sledile prvemu albumu

Capaldijeve zdravstvene težave so se začele med pandemijo, ko se je po velikem uspehu prvega albuma Divinely Uninspired to a Hellish Extent, ta je bil dve leti zapored, 2019 in 2020, najbolj prodajan album v zgodovini Združenega kraljestva, vrnil v domač kraj, da bi začel ustvarjati naslednjega.

O tem, kako so velika pričakovanja vplivala na njegovo fizično in psihično stanje, je spregovoril tudi v Netflixovem dokumentarcu Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now, ki spremlja glasbenikovo pot od njegovega otroštva do samooklicanega “škotskega Beyonce” oziroma glasbenika svetovnega kova z razprodanimi koncertnimi turnejami.

Capaldiju, ki se že več let spopada z anksioznostjo in trpi za paničnimi napadi, so lani diagnosticirali Tourettov sindrom, nevrološko motnjo, ki se kaže v nehotenih telesnih gibih ali tikih. Pevec je dejal, da so njegove težave z duševnim zdravjem “neposreden sindrom” njegovega dela.

Ob tem je v preteklosti povedal, da so bili napadi panike in nedavna diagnoza Tourettejeve bolezni vredni življenja popzvezdnika, a priznal, da bo moral, če se bo njegovo duševno zdravje poslabšalo, opustiti glasbo, še poroča Guardian.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!