Princ in princesa sta se spoznala v pubu

Magazin 02. Jul 202208:15 > 08:37
Princ Frederik, princesa Mary
Profimedia

Danski princ Frederik in princesa Mary sta spisala sodobno kraljevo ljubezensko zgodbo.

Par je poročen od leta 2004 in ima štiri otroke. Nazadnje sta krasila naslovnice zaradi svoje odločitve, da izpišeta svojega 16-letnega sina, princa Christiana, iz šole Herlufsholm, potem ko so se pojavile obtožbe o spolni zlorabi in ustrahovanju v ustanovi.

V izjavi sta dejala, da si bosta vzela čas, in se odločila, kaj je najboljše za njuno družino. “Ustrahovanje, nasilje in ponižanje niso nikoli sprejemljivi. Na boleče in uničujoče incidente se moramo odzvati z vztrajanjem po spremembah, ki zagotavljajo varno okolje za vse. In potem moramo priznati pogum tistih, ki so delili svoje nasilne izkušnje.”

Njuna ljubezenska zgodba pa se je začela filmsko, spoznala sta se v Sydneyju. Mary Donaldson je bila avstralska oglaševalska direktorica, septembra 2000 se ji je princ Frederik predstavil le kot Fred v Slip Inn pubu v pristanišču Darling v Sydneyju.

Pub je bil poln ljudi z vsega sveta, ki so bili v mestu za olimpijske igre. “Nekaj ​​je kliknilo,” je leta 2005 povedala princesa Mary v intervjuju. “Ni bil ognjemet na nebu ali kaj podobnega, vendar je bilo čutiti navdušenje.”

Kmalu po njunem pogovoru je Mary ugotovila, da se pogovarja z danskim prestolonaslednikom, dedičem tisoč let starega danskega prestola. “Ko sva se prvič srečala, sva se rokovala. Nisem vedela, da je danski princ. Čez pol ure je nekdo prišel do mene in rekel: Ali veš, kdo so ti ljudje?”

Leto dni se je par spoznaval prek zveze na daljavo, ki je zletela pod radar medijev. “Frederika je spoznala in ljubila kot človeka, ne kot prestolonaslednika,” je pozneje avtorjem knjige Mary, prestolonaslednica Danske povedal njen prijatelj Chris Meehan.

Leta 2002 se je preselila v København, se spreobrnila v luteransko cerkev in se naučila danščine. Svojo zaroko sta objavila leta 2003 in se naslednje leto poročila v kopenhagenski katedrali. In praznovanje se je nadaljevalo v Sydneyju! Pred lokalom, kjer sta se prvič srečala, so izobesili transparente v spomin na veselo priložnost.

Morda je bila nad kraljevo romanco najbolj presenečena princesa Mary sama. “Ne spomnim se, da bi si želela, da bi nekega dne postala princesa,” je nekoč dejala. “Želel sem biti veterinarka.”

Izkazalo se je, da nista edini skandinavski kraljevi par, ki je na olimpijskih igrah našel ljubezen: švedski kralj Carl Gustaf je svojo ženo, kraljico Silvio, spoznal že na olimpijskih igrah v Münchnu leta 1976, kjer je delala kot hostesa in tolmačica.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar