Luksuzna modna hiša v videoigri Minecraft izdala digitalno kolekcijo oblačil

Magazin 16. Nov 202215:30
burberry x minecraft
Profimedia

Partnerstvo med britansko luksuzno modno hišo Burberry in kultno klasično videoigro Minecraft nakazuje zavezanost blagovne znamke k mešanju fizičnega in digitalnega kot del njene strategije za vključevanje v metavesolje.

Burberry in Minecraft, ki povezujeta digitalni in fizični svet, spodbujata skupnost videoigričarjev, da pokažejo svoj stil in se  samoizrazijo prek mode, ki so jo v videoigri ponudili sodobnemu raziskovalcu preko različnih preoblek in predmetov za ustvarjanje likov. Projekt vključuje novo pustolovščino v igri, imenovano Burberry: Freedom to Go Beyond, ki uporabnikom omogoča, da se tako fizično kot digitalno potopijo v sodelovanje Burberry x Minecraft. Igralci lahko izbirajo med petimi različnimi videzi, vključno z navadnimi belimi majicami, karirastimi šali, puloverji, okrašenimi z logotipom Burberry, in drugimi kosi. Oblačila lahko med igro nosijo avatarji – digitalne različice vsakega uporabnika, ki jih je mogoče prilagoditi z oblačili in dodatki. Avatarji, ki nosijo kolekcijo oblačil, lahko opravijo vrsto izzivov, kot je v Burberryjev vzorec odet labirint, zasnovan v sodelovanju z izdelovalci zemljevidov Minecraft Blockception.

burberry x minecraft
Profimedia

Igra, ki je sestavljena iz štirih krogov, se odvija v fantastičnem upodabljanju Londona s pikseliziranimi motivi Burberryja. Med raziskovanjem vesolja bodo igralci naleteli na klasike blagovne znamke, upodobljene za igričarsko izkušnjo, kot so lik Equestrian Knight, labirint z monogramom Thomasa Burberryja in podvodni grebeni, karirasti baloni in liki iz živalskega kraljestva Burberry. “To je Burberryjev trenutek, da postane velik na področju iger”, pravi direktor inovacij pri Burberryu Phillip Hennche. “Igre so za nas zelo pomemben kanal v smislu, kako pritegniti naše stranke,” še izda. “Vemo, da je to zelo pomembna točka strasti za naše ciljne trge in potrošnike. Vemo, da so tam, so prisotni in so zelo aktivni v tej skupnosti.” S tem partnerstvom Burberry upa, da bo dosegel svoje stranke, za katere ve, da že igrajo Minecraft, in uporabnike, ki morda še niso sodelovali z blagovno znamko.

burberry x minecraft
Profimedia

Potrošniki lahko kupijo tudi fizične kose iz kolekcije, vključno s plaščem Waterloo, puloverji z logotipom, puloverji s kapuco, klobuki in šali na spletni strani Burberry, kar je znamka opisala kot premostitev digitalnega in fizičnega sveta. Omejena kolekcija Burberry: Freedom to Go Beyond bo na voljo tudi v sedmih svetovnih trgovinah v New Yorku, Shenzhenu, Londonu, Tokiu, Seulu, Tajvanu in Bangkoku.

burberry x minecraft
Profimedia

To je najbolj poglobljeno igralniško partnerstvo za Burberry, vendar ne prvo. Leta 2021 je sodeloval z igro Blankos Block, ki temelji na Mythical Games NFT-jih in še nadgradil partnerstvo v začetku tega leta, ko je v svoj virtualni svet prinesel še več likov. Letos je blagovna znamka na Robloxu izdala tudi virtualne torbe Lola in sodelovala s podjetjem za e-šport Gen.G pri spodbujanju inkluzivnosti e-športa s programom za podporo ženskih igralk. Burberry se je s tem projektom pridružil podjetjema Lacoste in Uniqlo pri sodelovanju v videoigrah in gre za prvo sodelovanje Minecrafta z luksuznimi izdelki. Druga igralniška partnerstva z luksuznimi znamkami vključujejo Gucci Town v Robloxu, Diorjev dizajn za Gran Turismo 7 in Louis Vuittonovo sodelovanje pri League of Legends leta 2019.

burberry x minecraft
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.