Mačji mladič, ki je presenetil veterinarje

Magazin 08. Nov 202216:13 1 komentar
Cats Protection/TWITTER

Mačji mladič Hope je nekaj izjemno posebnega, so si enotni strokovnjaki oziroma zaposleni v zavetišču mačk v Angliji. Mladič, za katerega so najprej mislili, da je samička, to ni. Ampak ni niti samček ...

V britanskih medijih je zakrožila zgodba o prav posebnem mačjem mladiču, o mucku, ki so mu nadeli ime Hope (Upanje). Mačjega mladiča so sprejeli v zavetišče, nato pa so ugotovili, da je nekaj posebnega – mladič namreč ni niti moškega niti ženskega spola.

Hope je skupaj z mačjo mamo in tremi mačjimi sorojenci v oskrbo zavetišču predala družina v mestu Warrington, piše britanski Sky News. Ob pregledu so veterinarji opazili, da mucek nima zunanjih in notranjih spolnih organov, med drugimi poroča BBC. Kot dodaja, je mucek tako zelo poseben, da za njegovo stanje ne obstaja izraz. So pa strokovnjaki in zaposleni v tamkajšnjem zavetišču “vznemirjeni, da so odkrili poseben status Hope”.

Sprva so sicer mislili, da je belo-siva Hope muca, torej, da je ženskega spola.

Višja terenska veterinarka Fione Brockbank je stanje mačjega mladiča opisala kot agenezijo, neuspešen razvoj organa. Niti Brockbank niti njeni kolegi česa podobnega v svoji karieri še niso videli. Da je malo verjetnosti, da bodo kaj takega sploh še kdaj videli, pa je ocenil vodja zavetišča Beni Benstead.

Medtem so znani primeri mačk, pri katerih so se razvili tako ženski kot moški spolni organi, piše Sky News.

Kar zadeva prihodnost mačjega mladiča, bojazni ni – pristojni strokovnjaki so ocenili, da posebnost Hope ne bo negativno vplivala na njeno življenje. Hope, ki ima 15 tednov, oskrbniki opisujejo kot igrivo in izjemno priljubljeno med osebjem in prostovoljci v zavetišču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje