Mara Rooney odlična izbira za vlogo velike Audrey Hepburn

Magazin 11. Jan 202216:45
Rooney Mara
Profimedia

Že več kot desetletje igralka Mara Rooney navdušuje s svojimi vlogami, saj je bila že dvakrat nominirana za oskarja, prvič leta 2011 za glavno vlogo v filmu Dekle z zmajskim tatujem, pozneje pa še leta 2015 za vlogo v filmu Carol. No, zdaj bo 36-letnica stopila še v velike čevlje ene od največjih legend in modnih ikon Hollywooda, Audrey Hepburn.

Pri Applu pripravljajo biografski film o igralki Audrey Hepburn, ki jo bo upodobila Rooney Mara, sicer žena oskarjevca Joaquina Phoenixa. Režijo filma bo prevzel Luca Guadagnino, scenarij bo spisal Michael Mitnick. Premiera bo morda že drugo leto, ko bo minilo 30 let od smrti velike zvezde.

Igralska legenda

Audrey Hepburn velja za igralsko legendo zaradi svojih nastopov v klasikah, kot so Zajtrk pri Tiffanyju, Moja lepa dama, Počakaj do teme, Charade in Sabrina. V svoji 40-letni karieri je prejela vrsto nagrad, od oskarja do drugih prestižnih nagrad, kot so emmy, tony in grammy. Znana je bila tudi po dobrodelnosti. Bila je Unicefova ambasadorka, na podelitvi oskarjev leta 1993 pa je bila posmrtno odlikovana s častnim oskarjem za posebne humanitarne namene.

Audrey Hepburn
Profimedia

Modna ikona

Audrey Hepburn velja za eno od največjih modnih ikon 20. stoletja, dediščina njene elegance pa navdihuje tudi dekleta in ženske 21. stoletja. Označili so jo za najlepšo žensko na svetu, sama pa se je na take oznake požvižgala. Imela je samosvoj slog in je cenila kakovostne kroje, lepe linije in barve. Navdihovala je Huberta de Givenchyja, ki je “zakrivil” tudi črno obleko iz Zajtrka pri Tiffanyju.

Mimogrede, oboževalci Lily Collins, igralke iz serije Emily v Parizu, nad izbiro igralke Mare niso preveč navdušeni, saj se jim zdi Lily več kot očitno sodobna Audrey Hepburn.