Marco Mengoni, kralj San Rema, se pripravlja na pesem Evrovizije

Magazin 24. Feb 202311:45
Marco Mengoni
Profimedia

Po nespornem zmagoslavju na 73. festivalu v Sanremu pevec Marco Mengoni kraljuje na vseh italijanskih lestvicah. Pesem Due vite pa je največkrat predvajana na radijskih postajah.

To pa še ni vse, Due vite je tudi na prvem mestu vseh italijanskih lestvic pretakanja in prenosa glasbe ter na 49. na svetovni lestvici Spotifyja in ostaja trdno na vrhu lestvice največkrat prenesenih singlov v Italiji; poleg tega, da jo je EarOne razglasil za najboljšo radijsko predvajano skladbo med skladbami, ki tekmujejo v Sanremu. V tednu lansiranja se je pesem uvrstila tudi na 54 lestvic iTunes: prvo mesto v Italiji, Švici, Sloveniji in Luksemburgu ter med 10 najboljših v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Romuniji, Španiji in na Slovaškem. Due Vite je tudi na vrhu lestvice Shazam in najbolj priljubljenih pesmi Sanremo na TikToku. Uradni videoposnetek Due vite, pesmi, ki jo je Mengoni napisal sam z Davide Petrellom in Davide Simonettijem, je zavladal glasbenim trendom na YouTubu in dosegel 20 milijonov ogledov skupaj z videom nastopa na odru dvorane Ariston.

Marco Mengoni
Profimedia

Marco Mengoni (34) pa je trenutno polno zaposlen s pripravami na pesem Evrovizije, ki bo 13. maja v Liverpoolu. Italijo bo zastopal prav s pesmijo Due vite, hkrati pa se pripravlja na velike nastope v živo. Pevec se lahko pohvali s 13 let dolgo kariero, v kateri je posnel 7 studijskih albumov in prejel 68 platinastih plošč. Pohvali se lahko z več kot 1,8 milijarde avdio in video pretokov in z 9 turnejami, ki so dosegle vrhunec z uspehom lanskega poletja na razprodanih stadionih. Letos 8. julija Marco pripravlja veliki nastop na San Siru.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.