Mariah Carey uradno ne bo postala “kraljica božiča”

Magazin 17. Nov 202212:19 0 komentarjev
mariah carey
Profimedia

Tako je sklenilo ameriško sodišče za zaščito blagovnih znamk, pevki uradna zaščita imena ni uspela.

52-letna Mariah Carey je lani marca na pristojni urad vložila zahtevo, ki pa je bila zdaj zavrnjena. Prizadevala si je, da bi vzdevek “kraljica božiča” postal njen zaščitni znak, kar bi pomenilo, da ima zakonsko pravico do tega, da drugim prepreči uporabo tega naziva na področju glasbe.

Čeprav je največji božični glasbeni hit All I Want for Christmas Is You njen, je naslov “kraljica božiča” v sodni bitki pripadel glasbenici Elizabeth Chan. Slednja javno sicer ni tako znana kot Mariah, a pravi, da je edina pop glasbenica, ki celo leto ustvarja božično glasbo. Ima kar 12 božičnih albumov.

“Veseli smo zmage in zadovoljni, da smo Elizabeth pomagali v boju s Careyjevo,” so izjavili njeni odvetniki. Elizabeth Chan pa je za portal PageSix dejala, da je vse življenje posvetila prav božiču in da je bil boj naporen. “Božič je čas, ko dajemo, ne pa jemljemo. Ni prav, da si posameznik poskuša lastiti in monopolizirati vzdevek, kot je kraljica božiča, v namen materializma,” je še dodala Chanova, ki je napisala več kot 1.000 božičnih pesmi.

“Kot neodvisna umetnica in lastnica majhnega podjetja si želim za praznike združevati ljudi, zato me kličejo kraljica božiča. Ta naziv nosim kot znamenje časti in z zavedanjem, da bo – in da mora biti – v prihodnosti podeljen drugim. Moj cilj v tem boju je bil, da se uprem ustrahovanju blagovnih znamk – ne samo zato, da bi zaščitila sebe, ampak tudi bodoče kraljice božiča,” je bila odločna Elizabeth Chan.

A čeprav Mariah Carey uradno ne bo postala kraljica božičnih praznikov, jo številni oboževalci dojemajo tako. Med glasbenimi zvezdniki je prav Mariah tista, ki napove začetek praznovanja. Tudi letos je naredila tako, saj je na svojem Instagram profilu objavila videoposnetek – iz čarovnice se je preobrazila v kraljico božiča in zapela: “Čas je.” S tem je navdušila oboževalce, ki so jim božični prazniki še posebej ljubi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!